Anahtar Kelimeler:

Durmuş, Çark Etti

Durmuş, Çark Etti

Kafasını Kırın Diyen Durmuş, Yunus Emre Ekolündeyim Dedi.

 

Sağlık eski Bakanı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Prof. Dr. Osman Durmuş geçtiğimiz günlerde il kongresinde yaptığı "Kafasını kırın, eğer siz kıramıyorsunuz, bana getirin ben kırarım" açıklamasının ardından bugün Kırıkkale İl Teşkilatında çeşitli açıklamalar yaptı. “Kafa kırma” sözleri hatırlatılan Durmuş çark ederek, “ben Yunus Emre ekolünden geliyorum. Vatan hainliğine bulaşmamış herkesin bizim yanımızda yeri vardır” dedi.
Durmuş parti binasında yaptığı basın toplantısında konuşmasının bir bölümünde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ı eleştirerek, “Herkesi tehdit eden bir Başbakan demokratik olabilir mi, olsa olsa ya faşist olur, ya diktatör olur. Bu faşist olabilecek kadar bilgi ve birikime sahip. Bir gün Belçika açılımı diyor, bir gün bir başka açılım diyor. Peki, bu açılımın içini kim dolduracak? Bölücü başı dolduracak. İmralı’ya giden motor nereden icap etti birden bozuluverdi, niye açılımın doğrudan oradan geldiği anlaşılacak diye paniklediler” diye konuştu.
Hükümetin Allah Korkusu Yok
Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Memduh Bodur`a oy veren bütün gardiyanları bugün sürdüler. Kimi Diyarbakır’a kimi Ağrı’ya sürüldü. Olacak şey değil, bu hükümetin Allah korkusu yok, Allah inancı da bana göre tartışmalı. Hepimiz yüce tanrının birer emanetiyiz. O müteahhit bizden değil ihaleyi iptal edin diyor, o doktor bizim adamımız değil sürün diyor, o başhekimi o görevden alın diyor. Israr eden Başhekimi bacağından vururum diyor. Çorlu Devlet hastanesi başhekimini Çorlu AKP ilçe başkanı tehdit ediyor. Bu hangi demokrasi anlayışına sığar?”
Bugüne Kadar Kafa Kırmadım
İl kongresinde sarf ettiği “Lütfü Bulanık denen adamın kafasını kırın, kıramıyorsanız bana haber verin” sözleri sorulan Durmuş, kendisinin bugüne kadar hiçbir zaman kafa kırmadığını, Yunus Emre ekolünden geldiği için kapılarının herkese açık olduğunu iddia etti.
Altınışık’a Borcum Yok
Açıklamalar sonrası kendisine Bülent Şükrü Altınışık’tan aldığı belirtilen gayrimenkul ve nakit 150 bin TL sorulan Durmuş, “sadece kredi çektiğim bir bankaya borcum var. Bülent beye de borcum varsa getirsin resmi bir belge ödeyeyim” dedi. Durmuş’tan sonra söz alan MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, Bülent Şükrü Altınışık’ın partiden ihraç edilmediğini fakat uyarı aldığını söyledi. Göçer, ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Murat Tanır’ın ise kendi isteğiyle partiden istifa ettiği için Disiplin Kurulu işlemine gerek kalmadığını söyledi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli