Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`ye Koşu İşkencesi

Kırıkkale`ye Koşu İşkencesi

Kırıkkale Belediyesi`ne Öfke Seli. Korkmaz`a Kornalı Protesto.

 

Bu detay sadece Haberkale.com`da! İlk bilen sizsiniz!
Kırıkkale Belediyesi tarafından organizasyonu gerçekleştirilen 6.Kırıkkale Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında dün akşam saat 17.00’de düzenlenen ‘Yol Koşusu’, Kırıkkaleli vatandaş için tam anlamıyla işkenceye dönüştü. Haftanın ilk iş günü, iş çıkış saatinde koşu düzenleyip ana arterleri kapatarak trafiği felç eden zihniyete vatandaşlar tepki gösterdi. Kapanan yollar sebebiyle Atatürk ve Millet Bulvarlarında kilometrelerce uzunluğunda araç kuyrukları oluştu. Koşu yapılan boş yoldan makam aracı ve konvoyla geçen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, kapatılan yolda dakikalarca bekletilen yüzlerce sürücü tarafından korna çalınarak protesto edildi.
Kırıkkale Belediyesi’nin organize ettiği 6.Kırıkkale Kültür ve Sanat Günleri, Kültür Merkezi’nde düzenlenen siyasi şov içerikli basın toplantısından sonra dün de Kırıkkale’nin Folklorik Değeri konulu panel ve Yol Koşusu ile devam etti. Haftanın ilk çalışma günü tam da iş çıkış saati olan 17.00’de başlayan yol koşusu sebebiyle Kırıkkale’nin ana arterlerinden Atatürk ve Millet Bulvarları trafiğe kapatılınca şehirde ulaşım felç oldu. İki önemli bulvarda kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Vatandaşlar bir ucu Sanayi Kavşağı’nda diğer ucu ise İstasyon Kavşağı’ndan Çalılıöz Köprüsü’ne kadar uzanan araç kuyruğu sebebiyle Kırıkkale Belediyesi’ne ateş püskürdü.
Pazar Günü Boş Geçirildi, Pazartesi Koşu Düzenlendi
Organizasyonu gerçekleştiren şehir yöneticileri, program planlamasında tam bir sivri zekâ örneği göstererek şehir trafiğinin en yoğun olduğu saatte ana arterlerde koşu düzenleyip trafiği felç etti, vatandaşa saç baş yoldurttu. Yaşanan skandala büyük tepki gösteren araç sürücüleri, bir saate yakın yolda bekletildiklerini belirterek “iş çıkış saati koşu düzenleyip ana yolları kapatan yetkililer, şehrin sakin ve boş olduğu Pazar günü bu koşuyu düzenlemeyi nasıl akıl edemedi” diye sordular.
Korkmaz’a Kornalı Protesto
‘Yol Koşusu’ sebebiyle tek taraflı kapatılan Millet Bulvarı’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık bir saat boyunca koşunun bitip de yolun açılmasını bekleyen vatandaşlar, akşam güneşiyle de araçlarında zor anlar yaşadılar. Millet Bulvarı’nda trafiğe kapatılan koşunun gerçekleştirildiği yoldan makam aracı ve konvoyla geçen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, vatandaşın öfkesinin hedefi oldu. Makam aracındaki belediye başkanının yanlarından hızla geçmesine tepki gösteren vatandaşlar, araçlarının kornalarını çalarak Korkmaz’ı protesto etti. Yol koşusu sebebiyle kapatılan yollar, koşunun sona ermesiyle kademeli olarak açıldı. Akıllarda ise Kırıkkale’de neden hiçbir şeyin doğru dürüst gerçekleştirilemediği sorusu kaldı.
Haberkale


  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu