Anahtar Kelimeler:

İcraatın İçinden Toplantısı

İcraatın İçinden Toplantısı

Kültür ve Sanat Günleri`ne Siyasi Başlangıç.

 

Kırıkkale’nin il oluşunun 20. yılı etkinlikleri çerçevesinde Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından organize edilen kutlamaların ilk gününde Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kültür Merkezi`nde halka açık bir basın toplantısı düzenledi. Kültür ve Sanat günleri ve Kırıkkale’nin il oluşunun 20.yılı için düzenlenen basın toplantısı Başkan Korkmaz’ın icraat ve hedeflerini anlatan konuşmasıyla adeta “İcraatın İçinden” programına dönüştü. Kırıkkale’nin il oluşunun 20.yılını konu alan toplantıda basının karşısına çıkan Korkmaz, Kırıkkale tarihini “2004’ten 2014’e Kırıkkale” başlığıyla yaptığı sunumuyla kendi döneminden başlattı. Önceki dönemler ve Kırıkkale’nin gelişimiyle ilgili katılımcılara hiçbir bilgi verilmedi.
 
Basın toplantısında konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, “Kırıkkale`nin çok önemli bir bölgede olduğunun farkında olmalıyız. Sadece coğrafi yapı olarak değil demokratik yapı olarak da Kırıkkale olarak taşıdığımız değerler, insana bakışımızla, ülkelere bakışımızla Türkiye`de önemli bir yerdeyiz. Eksikliklerimiz mutlaka var. Bunları gidermek adına idareciler olarak, her alanda doğru tercihler yaparak ve bu tercihleri hayata geçirme çabası içerisinde olmalıyız” ifadelerine yer verdi.
 
“Yanlış Yapmadık” Dedi
 
Kırıkkale`yi masaya yatıran Korkmaz, konuşmasında kendisine verilen görevi en iyi noktalara taşımak adına söz verdi. Korkmaz, "Sivil toplum örgütleriyle kurumlarımızla hep birlikte hareket ettik. Hata yapmış olabiliriz ancak asla yanlış yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Burada 3 konsey ve meclis ile şehrimizde iletişimi, problemleri, değerleri, artılarımızı eksiklerimizi bir anlamda tanımladık ve hayata geçirmeye çalıştık. Bundan sonraki süreçte de daha iyi hizmetleri sunmak adına, şehrimize ve insanlarımıza aldığı hizmetlerden sosyal ve kültürel alanlara kadar daha iyi noktaya götürmenin çabası içinde olacağız. Kısa vadede şehrimizi Türkiye`nin yıldızı parlayan bir şehir haline getirmek çaba göstereceğiz.
 
Temizlik İşleri İhalesi’ne Kaçamak Cevap
 
Korkmaz, belediye yönetimi olarak son 5 yılda yapılan çalışmalardan da bahsederek kendisi için önem taşıyan konuların başında gelen terminal konusunu çözdükleri için oldukça mutlu olduklarını ifade etti. Soru-cevap kısmında Kırıkkale Belediyesi’nin yaptığı temizlik işleri ihalesiyle ilgili katılan firmaların isimlerinin dahi açıklanmamasının ihale şeffaflığına zarar verdiği sorularına yanıt vermeyen başkan Korkmaz, bilerek yanlış yapmayacaklarını yaparlarsa da bunun gereğini yapacağını söyledi. Korkmaz, son beş yılda ne hanımım, ne çocuklarım, ne de babam dahi belediye gelmemiştir diyerek kimseye ayrıcalık tanımadıklarını iddia etti.
 
İşçi Maaşları Gündeminde Yok
 
Basın toplantısının büyük kısmında proje ve hedeflerini anlatan Veli Korkmaz, Kırıkkale Belediyesi’nin içinde bulunduğu mali krize ve ödenemeyen işçi maaşlarına değinmedi. Kültür ve Sanat Günleri’nin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısı, icraat ve hedeflerin anlatılmasından sonra sona erdi.
 
Haberkale


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli