Anahtar Kelimeler:

İl Özel İdaresi`nde Şok

İl Özel İdaresi`nde Şok

Tarihinde İlk Kez Hesaplarına Blokaj Geldi.

 

Kırıkkale İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantılarına başladı. Toplantıda kapanan belediyelerinin borçları nedeniyle İl Özel İdaresi`nin hesapları bloke olduğu ve bu durumdan kurtulmak için İl Özel İdaresi`nin bankalardaki mevduatlarının kamuya tahsisi kararı alınması istendi. Yaşanan bu olay şok etkisi yarattı.

Kırıkkale`de kapanan Ahılı ve Ceritmüminli Belediyelerinin İl Özel İdaresi`ne geçmesinin ardından bu belediyelerinin borçları nedeniyle İl Özel İdaresi`nde sıkıntı yaşanıyor. İl özel İdaresi`nin tarihinde hiçbir zaman icra olayının yaşanmadığını belirten İl Özel İdaresi Avukat Enver Kılıç, Meclis Toplantısı`nda İl Özel İdaresi`nin kapanan belediyelerin borçları nedeniyle hesaplarının bloke edildiği belirtildi. Yaşanan bu sıkıntı nedeniyle bu zaman kadar planlı ve programlı hareket eden İl Özel İdaresi`nde işlerinin aksadığını belirten İl Özel İdaresi Avukat Enver Kılıç, İl Özel İdaresi`ne ait vasıfları ve mahiyeti gereği kamunun hizmetinde kullanılması zorunlu olan tüm taşınır ve taşınmazlar ile özel hukuk ilişkisinden kaynaklanan düzenli ve arazi gelirleri olan ve bankalardaki mevduatlar için kamuya tahsis kararı alınmasını istedi. Belediyelerin borçlarının 2 trilyon olduğu ifade edildi.
Bütçenin Yüzde 75’i Maaş ve Araç Bakımı İçin
Bu yıl bütçeden 14 trilyon alan Kırıkkale bu paranın %75`i işçi ve memur maaşı ve araç bakım gideri olarak hesaplanıyor. Geri kalan 4 trilyondan 2 trilyon ile iki belediyenin borcunun ödenmesi planlanıyor. İdarenin teklifi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edilirken Meclis üyelerinden MHP Delice İl Genel Meclis Üyesi Adem İnyurt ile MHP Merkez İl Genel Meclis Üyesi Bahtiyar Karapolat belediyelerle ilgili müfettiş ve araştırma komisyonu kurulmasını istediler.
Haberkale


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı