Anahtar Kelimeler:

Vali Güner: Kapım Herkese Açık

Vali Güner: Kapım Herkese Açık

Kırıkkale Valisi Güner, Basına Çok İçten Konuştu.

 

Kırıkkale’nin 30 gününü dolduran yeni valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale’de bulunan tüm basın mensuplarına bir yemek vererek ilk 30 gününü ve Kırıkkale’ye dair tespitlerini aktardı. Haberkale imtiyaz sahibi Murat Tanır ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Mutlu’nun da katıldığı yemekte çok içten konuşan Vali Güner, kapısının tüm vatandaşlara açık olduğunu söyledi. Kendisinin de bir insan olarak zaman zaman hata yapabileceğini söyleyen Güner, yanında bulunan 71 yaşındaki babası Mustafa Güner’i işaret ederek, “babam da hatalarıma şahit olan bir insandır, biz de burada elbirliğiyle yapacağımız çalışmalarla en doğruya ulaşacağız” diye konuştu.
 
Vali Güner toplantıda yaptı konuşmada ‘Bu havzada Ankara ile ilişkisi olan kent kültürü ve rekreasyon alanları oluşturulacak bir çalışmanın yapılmasına destek vermeye hazırız. Ancak bu alana özel sektörün yatırım yapması teşvik edilmeli; yoksa devlet imkânlarıyla buraya yatırım yapılması şimdilik mümkün değildir. Kırıkkale 21.yüzyılda her yöndeki gelişmesiyle kendine has Kent Kültürünü oluşturmak zorundadır. Kırıkkale Üniversitesi bu yönden önemli bir avantaj olarak değerlendirilmelidir. Valiliğimizin, Belediyemizin, üniversitemizle birlikte bu işin içinde olması “Kent Kültürü” bilincinin gelişmesine ve artmasına vesile olacağına inanıyorum’ dedi.
 
NUR CAMİİ İNŞAAT PROJESİ
 
Güner konuşmasının devamında camii inşaatına değinerek, “2006 yılında Sayın Başbakanımızın ilimizi ziyaretinde camiin yetersiz kalması nedeniyle yenisinin yapılması gündeme gelmiş; Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesinin 20.03.2008 Tarihli kararı ile kendi mülkiyeti arsa üzerine 3500 kişilik camii ile birlikte hizmet binasının planlanmıştır.  Sanırım tamamlandığı zaman şehrimiz çok önemli bir eser daha kazanmış olacaktır. Ayrıca Çevresinde yapılan işyerleri ve otopark da yeni istihdam alanları oluşturulacaktır. İnşaatın tamamlanması için ülke genelinde yardım kampanyası başlatılmış olup bu çerçevede ilimizde 44.303.00 TL toplanmıştır Ülke genelinde toplanan miktarla ilgili bilgiler ise Temmuz ayı sonunda tespit edilebilecektir” dedi.
 
SAĞLIK ÇALIŞMALARI
 
Sağlık alanında çok iyi bir yerde olduğumuza da değinen Güner, Kırıkkale sağlık   Sektöründe  önemli bir konuma gelmiştir.Ziyaret imkanı bulduğum Yüksek İhtisas Hastanesi ,Devlet Hastanesi,Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini  son derece çağdaş gördüğümü belirmeliyim.Sağlık alanında dönüşüm yakalanmış olup diğer illerden de tedavi için ilimize gelenler her geçen gün artmaktadır, ifadesini kullandı.
 
TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ
 
TMO’nun sıkıntıları ile ilgilendiklerini dile getiren Güner, “ilçe ziyaretlerimizde en çok şikâyet edilen konulardan biri, TMO‘nun alımlarıyla ilgiliydi. Ürün bolluğundan dolayı TMO’nun 9 alım merkezinde traktör/kamyon yığılmaları oluyor; vatandaşımız bir an evvel ürününü ofise vermek istiyordu. İlgililere gönderdiğimiz bir yazıyla çalışanların mesailerini uzatarak daha hızlı bir alımın gerçekleştirilmesini sağladık. Bu tedbir sayesinde günlük 5.5 ton olan alımlar 7 bin tona çıkmıştır. Bugün Tarih itibariyle TMO il genelinde 147 bin  ton buğday/arpa alımı gerçekleştirilmiş olup bu yıl içerisinde 200 bin ton tahıl alınması hedeflenmektedir. 2007 yılında 11 bin hububat alımı  yapılırken bu rakamlar 2008 yılında 3200 ton olarak gerçekleştirildi diye konuştu.
 
KAPIM HERKESE AÇIK
 
Vali Güner konuşmasının son bölümünde, halktan kopuk bir Vali görüntüsü sergilemeyeceğini belirterek “sarhoş gelen, meczup gelen kişilere dahi kapım açıktır. Bana gelirler, ben onları gerekli yerlere yönlendiririm. Halkımıza hizmet için buradayım” diye konuştu.
 


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli