Anahtar Kelimeler:

Cezaevi Kapatılmasın Tepkisi

Cezaevi Kapatılmasın Tepkisi

Keskinli Vatandaşlar İlçedeki Cezaevinin Kapatılmasını İstemiyorlar.

 

Kırıkkale’ye bağlı Keskin halkı son günlerde ilçede bulunan cezaevinin kapatılma kararını konuşuyor. Esnafından işçisine ve siyasilerine kadar herkesin tepkili olduğu bu konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız vatandaşlar bu kararla Keskin’e darbe vurulduğunu ifade ediyorlar.
 
Osmanlı imparatorluğu döneminde Sancak beyliği bulunan, Kurtuluş savaşı döneminde Ankara`dan kaçan mebusları Mustafa Kemal Atatürk`e mektup yazıp bilgi veren, Kurtuluş savaşı döneminde esnafın tamamının para toplayıp hediye edilen uçak ile devletinin bu zor gününde yanında olduğunu ifade eden, ünlü yazar Turgut Öz akmanın "Şu çılgın Türkler" kitabında övgü ile bahsettiği ve topraklarından bir çok ünlü ismi yetiştirip, Türkiye`ye maal eden Yönetmen Can Dündar, Sanatçı Kayahan, Sanatçı Lara, İç işleri Bakanı Beşir Atalay, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, ünlü yazar ve eski milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, ve daha bunun gibi bir çok ismi yetiştiren tarihin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Kırıkkale iline bağlı Keskin ilçesi son günlerde ceza evinin de kapatılacak olması ile birlikte adeta kaderine ağlayan bir ilçe oldu.

İlçenin hem insan göçü hem de kurumlar göçüyle karşı karşıya kaldığını söyleyen vatandaşlar, nüfus cüzdanlarında Keskin yazan ve bu kimlikle ortaya çıkan siyasilerin ve üst düzey bürokratların ilçenin geleceğini karartan konularda sessiz kalmasından şikayetçi.
 
İşte Keskinli vatandaşların cezaevinin kapatılmasına yönelik tepkileri:
 
 


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı