Anahtar Kelimeler:

Önce Sansür, Sonra Kutlama

Önce Sansür, Sonra Kutlama

Çarşamba Günü Basına Sansür Uygulayan Veli Korkmaz, Cuma Günü Sansürün Kaldırılışını Kutladı.

 

Basında sansürün kaldırılışının 101.yılı dün tüm Türkiye’de kutlandı. Çarşamba günü Kırıkkale’deki basın temsilcilerine yemek veren fakat bazı basın kuruluşlarını bu yemeğe davet etmeyerek ayrımcılık sergileyen Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın, bu uygulamasıyla sansürün kaldırılışının yıldönümünde bazı basın organlarını bir nevi sansüre tabi tutması ve dün ise sansürün kaldırılışının yıldönümü için kutlama mesajı yayınlaması pes dedirtti.
Türkiye’de basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 101.yılını basın bülteni göndererek kutlamayı unutmayan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Çarşamba günü Kırıkkale’deki basın temsilcilerine verdiği yemeğe bazı basın kuruluşlarını davet etmeyi unuttu(!). Konuyu sorduğumuz Kırıkkale Belediyesi Basın ve Halklar İlişkiler Müdürü Mahmut Keskin de garip açıklamalar yaptı. Yemeğe sadece Kırıkkale’de yayın yapan radyoların ve gazetelerin sahipleri ile genel yayın müdürlerinin davet edildiğini iddia eden Keskin, Bayrak Gazetesi temsilcilerinin neden davet edilmediği sorusuna cevap veremedi.
Ajanslara da Ayrımcılık Uygulanmış
Basın temsilcilerine verilen yemeğe Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mahmut Keskin’in iddiasının aksine sadece yerel gazete ve radyoların temsilcilerinin değil bazı ulusal haber ajanslarının temsilcilerinin de davet edildiği ortaya çıktı. Yerel gazetelerden Bayrak Gazetesi’nin davet edilmediği yemeğe, ulusal haber ajanslarından Ajans Türk’ün temsilcisi Hasan Akyıldız, ulusal medya temsilcilerinden Show TV ve Kanal A temsilcisi Arif Çakıroğlu ile Türkiye Gazetesi temsilcisi Gültekin Yiğit de davet edilmedi.
Alay Eder Gibi Açıklama
Çarşamba günü bir kısım basın kuruluşlarından temsilcileri yemeğe çağırıp açıklamalarda bulunan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, diğer basın kuruluşu temsilcilerini programa çağırmayarak haber alma haklarını engelledi ve sansür uyguladı. Dün ise Türkiye’de basın üzerindeki sansürün kaldırılışının 101.yılında, aynı Veli Korkmaz bir açıklama yayınlayarak sansürün kaldırılışını kutladı.
Bu Çifte Standart İlk Değil
Kırıkkale Belediyesi’nin basına uyguladığı bu çifte standart ilk değil. Daha önce de Haberkale muhabiri ve Show TV-Kanal A temsilcisi Arif Çakıroğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a yapılan tebrik ziyaretini görüntülemek istemiş ama Belediye Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü tarafından engellenmişti. Özel Kalem Müdürü’nün “hiçbir muhabire izin vermiyoruz, görüntüleri kendimiz çekip basına servis ediyoruz” açıklamasının doğru olmadığı, diğer basın kuruluşları muhabirlerinin tebrik ziyaretlerini görüntüleyip haberleştirmesiyle anlaşılmıştı.
Basın Meslek Örgütlerinden Tepki Bekleniyor
Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın önce Kırıkkale’deki bazı basın kuruluşlarına ayrımcılık yapıp düzenlenen etkinliğe çağırmayarak haber alma haklarını engellemesi ve daha sonra ise alay edercesine sansürün kaldırılışının yıldönümü için kutlama mesajı göndermesine Kırıkkale’de faaliyet gösteren basın meslek örgütlerinin ne tepki vereceği merakla bekleniyor.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli