Anahtar Kelimeler:

Kardeşi de Durmuş`a Tepkili

Kardeşi de Durmuş`a Tepkili

Osman Durmuş`un "Kafasını Kırın" Açıklamasına Tepkiler Sürüyor.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Kongresi`nde bir konuşma yapan MHP Kırıkkale Milletvekili ve Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş`un açıklamalarına eski MHP Kırıkkale İlçe Başkanı Lütfi Bulanık`ın ardından bir tepki de kendi öz kardeşinden geldi.

Dr. Fatih Durmuş kendisinin yerine partisini tercih ettiğini açıklayan ağabeyine cevap vererek, "Bugüne kadar benim ismimi anarak kendi siyasi pozisyonunu güçlendirmek istemeye çalışmasını manidar buluyorum. Ama artık yeter, bardak doldu taştı. Sadece 1 milletvekili ile yetinmek, belediye seçimlerinde 3. olmak neden sorgulanmıyor? Artık Kırıkkale`nin siyasi nabzını tutamıyorsun" dedi.

MHP`de açıklamalar bir birini izliyor. İl kongresinde milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş`un konuşmalarına tepki Lütfü Bulanık`tan sonra şimdi de kardeşi Fatih Durmuş`tan geldi.

Kongrede Milletvekili Durmuş`un kendisi ile ilişkisini kestiğini, ailesine karşılık partisini tercih ettiğini söylemesinin bardağı taşıran son damla olduğunu belirten Fatih Durmuş, "Ben geçim telaşında olan birisiyim, koltuğunda da gözüm yok. Yeter artık bardak taştı. Kırıkkale siyasetinin nabzını tutamıyorsun" şeklinde konuştu.
Durmuş’a Destek Verdim

Kardeş Durmuş, "1994 genel seçimleri arifesinde Kırıkkale`ye davet ederek siyasete girmesi hususunda ağabeyim Prof. Dr. Osman Durmuş`u ikna etmiştim. Kırıkkale`nin makus talihini yenip hizmet arzında entelektüel bir yaklaşımla önemli hizmetler yapılabileceğini düşünerek, maddi ve manevi destekler vermiştim. 1994 yılı öncesi şartlarda ideolojik misyonuna yakışmayan bir yapılanmayla (DYP`nin çaycısı, DSP`nin odacısı vb.) delege yazıldığı bir yapı içinden arkadaşlarımla beraber Dr. Osman Durmuş`u ilk 4 içine yerleştirme becerisini göstermiştim" ifadesini kullandı.

Durmuş, "Hayati Karayol, Mahir Yılmaz, Osman Durmuş`un siyaseten desteklenmesi ve başarıya ulaşmada ülkücü kardeşlerimle beraber önderlik ettiğimizi camiamız ve Kırıkkale halkı gayet iyi bilmektedir. Fatih Durmuş kendini aşmış, ideolojisi uğruna pek de layık olmayanların altında halı olmuş, merdiven olmuş her türlü fedakarlıklara katlanmış ve davasının külfetini çeken bir insandır. 2001 yılında partim için, Kırıkkale için özelde de Dr. Osman Durmuş için fabrika gibi işleyen işyerimi kapatarak Ankara`ya taşınmadan evvel, Osman Bey bakanlık koltuğuna oturduğunda 2 yıl boyunca Kırıkkale-Ankara arasında her gün 160 kilometre yol katettim. Şu an oturduğum evin 10 yıl vadeli ipotekli, işyerim kiralık, baba yadigarı evimiz 5 yıl vadeli ipotekli, vergi borcundan arabam hacizli ama Allah`a şükür yıkılmadım ayaktayım" dedi.
Ülkücülere Hoyratça Saldırıldı

"Medeni batı ülkelerinde aile birliği, bütünlüğü çok önemsenmekte buna saygı ve bağlılık göstermeyen özensiz insanlar yönetimlere layık görülmemekte örnek insan, örnek aile olarak kabul edilmemektedir. Parti din değildir ama Türk töresinde aile önemlidir. Siz Kırıkkale`yi bir milletvekilliğine mahkum edeceksiniz, isabetsiz adaylarla her mahalli seçimde 3. olacaksınız sonra çıkıp ülkücü dinamiklerin oluşturduğu netice karşısında kendinize sorumluluk payı çıkartmadan kendi içinize almadığınız, uzak tuttuğunuz ülkücüleri hedef göstererek hoyratça saldıracaksınız. Nedir bu hiddet, nedir bu şiddet? Yoksa mukadder akibet kötü mü görünüyor? Kırıkkaleli beni müspet şöhretimle, halk tipi, çarıklı erkan-ı harpten bir siyasetçi olduğumu, sizinse oportünist, pragmatist, jakoben bir siyasetçi olduğunuzu bilmektedir. 15 yılda Kırıkkale siyasetini özümseyememiş, parti tabanıyla bütünleşememiş ve oyları hep başkalarına kaptırıyorsanız, başkalarını niye suçluyorsunuz?" diye konuştu.
“Kafasını Kırın”a Tepki

Kardeş Durmuş "Neden yıllarca parti tabanıyla bütünleşmiş, başarılı çalışmalar yapmış genel merkezce ödüllendirilmiş ülkücülere "Kafasını kırın" diyorsunuz. Solcuyu, liberali partiye alacaksınız, farklı söylemi var diye çilekeşleri dışlayacaksınız. Hani siz provokasyonlara kurban gitmesin diye, bir tek ülkücünün burnu kanamasın diye partiyi sözde aşırılıklardan arındırıyordunuz? Ne oldu da emektar ülkücüleri kazanmak yerine dışlayıp, horlayıp, kapı dışarı edip gerektiğinde kafasını kırma cürretini
gösteriyorsunuz? Sizin bu siyaset üslubunuz partiliye, partiye bir şey kazandırmaz. Anlaşılan ikballe ilgili sıkıntılar var. 12 yıllık politikalarınız halk nazarında itibar görse parti baraj dolaylarında dolaşmaz, konjoktürel gelişmelerden nemalanır hale gelmezdi. Hem hırsızların partide yeri yok diyeceksiniz, hem de şaibeli isimlerle kolkola seçim çalışması yapıyorsunuz. Bu şekilde hangi ulvi gayeye hizmet etmektesiniz?"

Fatih Durmuş, "Anlaşılan kendi siyasi ikbalini partisinde garanti görenler partiyi din, genel başkanı da peygamber olarak görmekte, ona göre tavır almakta, ona göre konuşmakta ve partililere tepeden bakan jakoben anlayışı temsil etmektedir. Sadece 1 milletvekili ile yetinmek, belediye seçimlerinde 3. olarak çıkmak neden sorgulanmıyor? Ben Osman Durmuş`un ilk yıllarında olduğu gibi entelektüel bir yaklaşımla siyaset yapacağım düşünmüştüm. Bugün görüyorum ki bu tavır klasik siyaset anlayışına terkedilmiştir. Türk töresi ayaklar altına alınmıştır. Kırıkkale ne dar kadrocu çıkarcıların, ne de mikro milliyetçilik anaforunda yer alanların insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir ilimizdir. Kırıkkale`den başlayacak milliyetçi hareket Türkiye`de Kuvay-i Milliye`nin gelişmesine zemin hazırlayacaktır" dedi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli