Anahtar Kelimeler:

Lozan`ın Yıldönümünü Kutluyoruz

Lozan`ın Yıldönümünü Kutluyoruz

Ülke Olarak Lozan Ruhunu Anıyor ve Arıyoruz.

 

Türkiye’nin ve birçok mazlum ulusun kurtuluşuna, egemenliğinin kurulmasına öncülük eden Lozan Barış Antlaşması’nın 86’ncı yıldönümü Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırıkkale Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklaması ile kutlandı.

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda kişi katıldı. ADD Kırıkkale Şube Başkanı Av. Murat Çakırca, Bugün Ülkemizin ve Bağımsız Türkiye’nin kuruluşunun tüm dünyaca kabul edildiği, Ülkemizin Dünya Ülkeler topluluğunun onurlu bir üyesi olarak Dünya’da yerini aldığı Lozan Anlaşmasının 86’ncı Yıldönümü’nü kutladıklarını dile getirdi.

Türkiye, Düşman İşgaline Bırakılmıştı

Trablusgarp ve Balkan Savaşları ile başlayan I. Dünya Savaşı ile devam eden Osmanlı’nın bitiş süreci galip devletler ile Osmanlı arasında imzalanan Sevr Barış anlaşmasıyla tamamlandığını dile getiren Çakırca, “Yurdumuz bu anlaşmayla neredeyse tamamı düşman işgaline bırakılmış. Düşmanın fiilen işgal etmediği yerlerde de düşmanların insafına terk edilmiş, güçsüz, ordusuz, ekonomisiz bir toprak parçasına dönüşmüştür” diye konuştu.

Atatürk Türkiye’si Dışa Bağımlı Hâle Getiriliyor

Bugün önemli günün 86’ncı yılını kutladığımızı belirten Çakırca, “Ancak; ne kadar acı ve üzüntü vericidir ki, 1923’de kanla, onurla kazanılan bu bağımsızlık bugün yerini ABD ve AB’ye bağımlılık halini almıştır. O günlerde siyasi bağımsızlığın temelinin ekonomik bağımsızlık olduğunu tüm Dünya’ya haykıran Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesi bugün IMF’ye, Dünya Bankası’na el açar duruma düşürülmüş, bankalarının yarısından fazlası Kurtuluş Savaşı’nda savaştığımız ve ülkemizi sömürme emelindeki düşmanlara satılmıştır” dedi.

Haberkale

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu