Anahtar Kelimeler:

AKP`li Başkan Üzerine Alınmadı

AKP`li Başkan Üzerine Alınmadı

İşçilerin AKP`yi Protesto Ettiği Eylemle İlgili İlginç Açıklama.

 

Toplu iş görüşmelerinde kendilerine önerilen zammı yeterli bulmayan MKE’li işçiler, önceki gün iktidar partisi AKP’nin il teşkilatı önüne yürüdü. Çevik kuvvet tarafından il teşkilatına 100 metre mesafede durdurularak binaya yaklaştırılmayan işçiler, burada AKP aleyhine sloganlar atarak basın açıklaması yaptı. AKP’nin Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal ise, dün yaptığı açıklamayla işçilere çok ilginç bir cevap verdi.
Kırıkkale`de Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile Orta Anadolu Rafinerisi`nde çalışan yaklaşık 500 işçi, yapılan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde kendilerine önerilen zammı az bularak eylem yaptı. İktidar partisi AKP’nin il teşkilatı önünde protesto gösterisi yapmak isteyen işçiler, çevik kuvvet engelini aşamadı. AKP il teşkilatına 100 metre kala çevik kuvvetin oluşturduğu barikata takılan işçiler, eylemlerini burada gerçekleştirmek zorunda kaldı. Eylem sırasında işçiler, “Biz buradayız, vekiller nerede?”, “gün gelecek, devran dönecek, işçi AKP`den hesap soracak” sloganları attı. Hükümetin işçinin tokadını daha yemediğini dile getiren Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın 1,5 milyon kişiyi 6 aydır görmemezlikten geldiğini söyledi.
AKP İl Başkanı, Hiç Üzerine Alınmadı
Yaklaşık 500 işçinin AKP önüne gelerek “gün gelecek devran dönecek, işçi AKP’den hesap soracak” diye slogan attığı eylemden sonra dün bir açıklama yapan AKP Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal, işçinin hakkını aradığını söyleyerek parti olarak işçinin yanlarında olduklarını ifade etti. Aksal açıklamasında ilginç ifadeler kullanarak, AKP önüne gelip de AKP aleyhine slogan atan işçilerin, aslında önceki hükümetlere tepki gösterdiği manasına gelen sözler sarf etti. Aksal şöyle konuştu: “AKP Kırıkkale İl Başkanlığı olarak milletimizi 70 sente muhtaç edenlere, yönetim zafiyetleri sonucu sayısız krizlerle ülkemizin kaynaklarının yağmalanmasına ve çarçur edilmesine göz yumanlara, dün olduğu gibi bugün de, yarın da aziz milletimizin ve bu çerçevede çok değerli Kırıkkaleli Hemşerilerimizin her yönüyle, her yerde ve her zaman gerekli cevapları en açık bir biçimde vereceklerine ilişkin inancımız artarak devam etmektedir.”
Haberkale


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli