Anahtar Kelimeler:

İşçilerin Zam İsyanı

İşçilerin Zam İsyanı

Düşük Zammı Protesto Eden İşçiler, AKP Teşkilatına Yürüdü.

 

Kırıkkale`de Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile Orta Anadolu Rafinerisi`nde çalışan yaklaşık 500 işçi, yapılan toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde zammı az bularak eylem yaptı. İktidar partisi AKP’nin il teşkilatı önünde protesto gösterisi yapmak isteyen işçiler, çevik kuvvet engelini aşamadı.

Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan işçiler, Zafer ve Cumhuriyet Caddesi`ni takiben Hürriyet Caddesi`nde bulunan AKP İl Başkanlığı binası önüne gelerek eylemlerini gerçekleştirmek istedi. AKP il teşkilatına 100 metre kala çevik kuvvetin oluşturduğu barikata takılan işçiler, eylemlerini burada gerçekleştirmek zorunda kaldı.
“Biz Buradayız Vekiller Nerede?”
Eylem sırasında işçiler, “Biz buradayız, vekiller nerede?”, “gün gelecek, devran dönecek, işçi AKP`den hesap soracak” sloganları attı. Hükümetin işçinin tokadını daha yemediğini dile getiren Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, Başbakan Recep Tayip Erdoğan`ın 1,5 milyon kişiyi 6 aydır görmemezlikten geldiğini söyledi.
2003 yılından bu yana aynı ücretle çalıştıklarını iddia eden Başkan Sefer, "Kendi milletvekillerine bir defada 500 ile bin TL zam verdi. Bizlere 12 TL zam verdi. Bıçak kemiğe dayandı. Kırmızı plaka ile gezip, kırımızı halı ile karşılanmak, caka atmak yetmiyor. Bu vatandaşın karnını doyuramıyorsan iktidar olmanın bir anlamı yok." dedi. İşçiden kesilen gelir vergisinin yüzde 15`den yüzde 27`ye çıkartıldığını açıklayan işçi Bekir Aklaş ise, "Vergi dilimleri düşürülmesi gerekir. Bu ailemize büyük bir sıkıntı yaşatıyor. Sanayiciye uygulanan vergi indiriminden işçiye de uygulanması gerekir." şeklinde konuştu. Olaylar çıkmaması için çevik kuvvet polisi çevrede güvenlik tedbiri aldı. Yaklaşık 1 saat süren eylem, olaysız sona erdi.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli