Anahtar Kelimeler:

Taksitle Yol

Taksitle Yol

Kırıkkale`den Doğubeyazıt`a Yapılacak Yola Tkasitli Ödeme.

 

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, aralarında Kırıkkale-Delice-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars-Doğubeyazıt yol projesinin de bulunduğu 34 milyar TL gereken yol projelerindeki ödeneksizliği yeni modelle aşmayı amaçladıklarını açıkladı. Yıldırım, yeni model için, “Yapılamayan yolları özel sektöre taksitle yaptıracağız. Ödemeyi 6 ay-1 yıl ödemesiz ve 10 yıl taksitlendireceğiz” dedi.
Bakan Yıldırım projeyle ilgili şunları söyledi: “Örneğin bin kilometrelik yolu sıcak asfalt yaptıracağız. İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, Denizli-Antalya, Antalya-Isparta-Afyon-Ankara, Kırıkkale-Delice-Yozgat-Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars-Doğubeyazıt gibi yollar var. Yapılacak çok iş var. Özel sektöre yap kardeşim, diyeceğiz. Biz de parayı 6 ay-1 yıl ödemesiz ve 10 yıl gibi bir taksitle ödeyeceğiz. Projeler için 34 milyar TL’ye ihtiyaç var. Ancak bütçeden ayrılan pay 2.5 milyar TL. Projelerin 15 yıl beklememesi için bu yönteme başvuracağız.”
 
Parayı Kırışacağız
İstanbul’a yapılacak 3. köprü için bu yıl bitmeden ihaleye çıkacağız. Köprü için trafik garantisi vereceğiz. Trafik az olursa geçiş ücreti farkını biz ödeyeceğiz, trafik fazla olursa parayı kırışacağız. Her iki köprünün kuzeyinde olacağı kesin. Hazırlıklar devam ediyor. Yılın üçüncü çeyreğinde ihale süreci başlar. 4 alternatif güzergâh var birine karar vereceğiz. 
Haberkale 


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli