Anahtar Kelimeler:

Sağlık-Sen`de Başkanlık Yargıda

Sağlık-Sen`de Başkanlık Yargıda

Görevden Haksız Alındıkları Belirten Eski Başkan Ateş, Yargıya Gitti.

 

Kırıkkale Sağlık-Sen eski Şubesi Başkanı Harun Ateş, yönetiminin görevden alınış sebebi hakkında basın açıklamasında bulundu. Başkan Ateş, haksız kararın iptali için Ankara’da açılan davalarının devam ettiğini belirtti.

Adana Şubesinin yevmiye defteri hakkında açıklamalarda bulunan Ateş, “Yevmiye defterinin yönetim dışındaki herhangi bir üyemizin internet sitemizden yayınlaması, bu olayında yönetim olarak bilgimiz dışında olmasına rağmen bize ithaf edilmesi, Belgenin yayınlanması ile Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına Genel Merkez tarafından üyemiz hakkında suç duyurusunda bulunmasına rağmen, Savcılık takipsizlik karan vermiş, ayrıca Genel Merkezin Savcılığın kararına itiraz etmesine rağmen Ankara l’nci Ağır Ceza Mahkemesi de red etmiştir ve takipsizlik kararını onamıştır. Karar sonucunda Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı üyemizin ‘Yasal Eleştiri’ hakkını kullandığı belirtilerek bu hususun suç olmadığı tespit edilmiştir” diye konuştu.

UZAKLAŞTIRMA YETKİSİ YOK
Genel Merkezin disiplin kurulunun kararı ile yönetimin görevden süre belirtilmeksizin uzaklaştırılmasını dile getiren Ateş, “Tüzük gereği disiplin kurulunun görevden uzaklaştırma yetkisinin bulunmadığı ancak, uyan, Kınama cezası verilmeden direkt görevden uzaklaştırma veremeyeceğini, ancak verildiği takdirde 3 aydan fazla ceza veremeyeceği tüzükte belirtilmiştir. Ancak süre belirtilmeden uzaklaştırma tüzüğe aykırıdır. Uzaklaştırma Kararının 21 Şubat 2009 tarihinde alınmasına rağmen tebliğ süreci geçirilerek 28 Mayıs 2009 tarihinde (3 ay sonra) tebliğ edilmesine anlam verilememiştir. Yönetim olarak bizim bu cezaya 7 gün içersinde itiraz hakkımız olmasına rağmen süreç dolmadan 03 Haziran 2009 tarihinde yazdıkları yeni yönetim kurulu yazısına da bir anlam verilememiştir” şeklinde konuştu.

FATURA AÇIĞI BİZİM DEĞİL
Ateş, “Genel Merkezin denetleme kurulu üyelerinden birisi tarafından Kırıkkale Sağlık-Sen şubesinin internet adresine gönderilen maile karşılık kendi mail adresimden yazdığım cevabın tehdit olarak algılanması görevden uzaklaştırma gerekçesi olarak gösterilmiştir. Bir önceki yönetimden teslim aldığımız eski yönetimin (fatura açığı) ‘nın yönetim olarak tutanak karşılığı teslim almamıza rağmen tarafımızdan istenmesi; Eski Genel Merkez denetleme kurulu üyesi şimdiki Genel Sekreter olan Menderes TURBAY tarafından tutulan tutanakta fatura açığının bizim değil eski yönetimin şimdiki Başkan Murat Çaykara’nın da içinde bulunduğu yönetime ait olduğu açıkça görülmektedir”

ESNAFA KÜÇÜK DÜŞTÜK
Açıklamalarına devam eden Harun Ateş, “Bunlara rağmen sendikamızın harcamalarını kısıtlayarak yönetimimiz Kırıkkale esnafına karşı küçük düşürülmüştür. Ödenekler haricinde yapılan fatura giderleri genel merkez tarafından ödenmemiştir. Tüm mücadelemizi kanun çerçevesinde hukuksal yollarla hakkımızı aramaya ayrıca, tüm Kırıkkale Sağlık-Sen Şubesi üyelerimiz adına mücadelemiz devam edecektir. Bunlara rağmen alınan bu haksız kararın iptali için Ankara’da açılan davamız devam etmektedir” dedi. İL

 



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu