Anahtar Kelimeler:

Cahil Cesareti!

Cahil Cesareti!

Hemzemin Geçitte Ölüme Meydan Okuyorlar.

 

Kırıkkale’nin Gündoğdu Mahallesi Yeşilöz caddesinde bulunan hemzemin geçitte, bariyerlere ve sesli ikaza rağmen şoförler ölüme meydan okuyarak karşıya geçiyor. Sesli uyarılara ve bariyerlere aldırış etmeyen araç sürücüleri hem kendilerini hem de yanındakilerin hayatıyla oynuyor. Hareket eden treni görmelerine rağmen araç sürücülerinin yanında, yayalar ve at arabası kullanan vatandaşlar da hemzemin geçitten geçmeye çalışarak tamiri imkânsız kazalara sebebiyet verebiliyor.
Yeşilöz hemzemin geçidinde günlük 40 trenin geçtiğini açıklayan TCDDY yetkilileri, bunların 10 tanesinin yolcu, 30 tanesinin ise yük treni olduğunu bildirdi. Yeşilöz hemzemin geçidinin doğu ile batıyı bağlayan önemli bir noktada yer aldığını bilgilendiren TCDDY yetkilikleri, "Yeşilöz hemzenin geçitte hem bariyer hem de sesli ikaz bulunuyor. Bunlar boş yere konulmamış. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz biraz sabırlı olsunlar. Büyük facialara sebebiyet vermesinler. Tren kazaları ayda yılda bir oluyor fakat sonu feci oluyor." şeklinde konuştu. Hemzemin geçitte uyarıların ardından vatandaşların en fazla 5 dakika beklediklerini açıklayan yetkililer, kurallara uymayarak, kendilerinin ve başlarının canıyla oynamamaları konusunda uyardı.
 
Yeşilöz hemzenin geçidinde sık sık kazaların meydana geldiğini anlatan mahalle sakini İzzet Canpolat, "Geçtiğimiz sene hemzenin geçitte büyük bir kaza meydana geldi. Birçok ailenin canı yandı. Kazanın sebebi ise tren gelirken kurallara uyulmamasından kaynaklandı. İnsanlarımız çok sabırsız. Kendi elleriyle ölüme davetiye çıkartıyorlar." dedi. Hemzenin geçitte tren geçişi beklenirken sabırsızlanan bir aracın geçtiğini, bunu gören diğer araçların da çorap söküğü gibi geçen aracı takip etmeye başladığını belirten Canpolat, "Bu tür manzaralar hemzemin geçitte sık sık meydana geliyor. Araçlar birbirini takip ediyorlar. Tren gelirken bu olaya rastladığı zaman acı acı korna çalarak hızla yaklaşıyor. Bazen frenlere yükleniyor. Büyük bir kazanın meydana gelmesinden korkuyorum." diye konuştu.
 
Bariyerin kapanmasının ve sesli ikazın ardından trenin hemzemin geçitten ancak 10 dakika sonra geçtiğini belirten Ahmet Açıkgöz, "Her zaman olmasa da, kurallara uymayarak, geçitten karşıya geçiyoruz. Sıcak ve trenin geç gelmesi bizim kuralları aksatmamıza sebep oluyor." dedi.


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli