Anahtar Kelimeler:

Bir Rezil Turnuva

Bir Rezil Turnuva

Onlarca Kişinin Bulunduğu Salonda Ambulans Yoktu.

 

Bu haber sadece Haberkale.com`da!
Önceki gün Kırıkkale Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Valilik Boks Kupası karşılaşmasında tam bir skandal yaşandı. 5 ilden 58 sporcuyu Kırıkkale’de buluşturan yetkililer, turnuvanın düzenlendiği spor salonu önünde ambulans hazır bulundurmayı akıl edemedi. Rakibinin yumruğuyla beyin travması geçiren bir sporcu, tam 15 dakika ambulans bekledi.
Kırıkkale Boks İl Temsilciliği tarafından hazırlığı günler öncesinde yapılan Valilik Kupası Boks Turnuvası Cumartesi günü Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk ile Boks İl Temsilcisi R.Cihat Mencet’in yaptığı turnuvada tam bir sağlık skandalı yaşandı. Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 5 ilden 58 sporcuyu Kırıkkale’deki boks turnuvasına davet eden yetkililer, turnuvanın gerçekleştirildiği spor salonu önünde bulundurulması zorunlu olması halinde ambulans bulundurmaya gerek görmedi.
Baygınlık Geçirdi, Suyla Ayıltıldı
Çeşitli kilolarda devam eden müsabakalarda yıldızlar 62 kiloda Mustafa Pekdoğan ile Aydın Toksarı arasındaki karşılaşmada olan oldu. Maçın ilk dakikasında rakibinin kafasına attığı yumrukla yere düşen Aydın Toksarı baygınlık geçirdi. Sahaya giren Toksarı’nın antrenörü ve güvenlik görevlileri, bayılan genci suyla ayıltmaya çalıştı. Ring ortasında ayakları havaya kaldırılan genç sporcu, bir süre sonra kendine geldi. Toksarı, maçı tamamlayamadan yetkililer tarafından spor salonunda bulunan özel bir bölüme götürüldü. Buraya muhabirimizin girmesine izin verilmedi.
15 Dakika Ambulans Bekledi
Baygınlık geçiren genç boksör Toksarı, 58 sporcu ve onlarca izleyicinin bulunduğu spor salonunda ambulans bulunmaması yüzünden tam 15 dakika kendisi için gelecek ambulansı bekledi. Toksarı, antrenörünün çağırdığı ambulansa bindirilerek Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırıldı. Genç boksör, beyin travması geçirdiği anlaşılarak tedavi altına alındı.
Onlarca Kişinin Hayatını Tehlikeye Attılar
Alanda neden ambulans bulunmadığını sorduğumuz Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, önce konudan bilgisi olmadığını söyledi, daha sonra ise spor salonu önüne çağırılan ambulansın turnuvanın başından beri salon önünde bulunduğunu iddia etti. Spor salonunda bulunan sporcu ve izleyici herkesin hayatını tehlikeye atan büyük ihmalin sorumluları hakkında ne tür bir işlem yapılacağı ise merakla bekleniyor.

 

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı