Anahtar Kelimeler:

Çevre Günü Kutlandı

Çevre Günü Kutlandı

Çevre Gününe Yürüyüşlü Kutlama.

 

Dünya Çevre Günü büyük bir coşkuyla kutlandı. 5 Haziran Dünya çevre günü nedeniyle Kırıkkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, Çevre ve Orman Müdürü Bayram Gündoğdu, Albay Gürsel Özer başta olmak üzere öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, Gürler İlköğretim Okulu’na kadar yürüyüş düzenlendi.
 
Sanayiye Değil, Kirletmeye Karşıyız
 
Yürüyüş sırasında öğrenciler ‘Çevre sorunlarının çözümü eğitimle başlar. Sanayiye değil, kirletmeye karşıyız’ diye slogan attılar. Daha sonra Gürler İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler bir birinden güzel hünerlerini sergileyerek türküler ve şiirler eşliğinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutladılar. Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış yaptığı açıklamada 7 Aralık 2006 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü Şehir ağına üye olduklarını ve aynı zamanda Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin kurucu üyesi olduklarını söyledi.
 
300 Kilogram Atık Pil Toplandı
 
Çevreye ve insan sağlığına zararlı olan Atık Pillerin ayrı toplanması için 418 adet kutu yerleştirildiğini ve bu noktalardan toplam 300 kg atık pil toplandığını dile getiren Danış, “Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği gereği Belediyemiz lisanslı atık yağ toplayıcı firma vasıtasıyla 59 işyerinden toplamda 9005 litre bitkisel atık yağ toplatmıştır. Pilot bölge olarak seçilen Kaletepe mahallemizdeki toplam 1135 haneden bitkisel atık yağ toplama çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.
 
Çevre Nedir?
 
Çevre ve Orman Müdürü Bayram Gündoğdu, “Öncelikle çevrenin tanımını yapacak olursak, çevre tüm canlıların etkileşim içinde bulundukları ve birlikte paylaştıkları ortak yaşam alanına denilmektedir. Çevre kirliliğinin artarak yaygınlaşması üzerine, ilk defa Dünya Çevre Konferansı 5-16 Haziran 1972 tarihinde 113 ülkenin katılımı ile İsveç’in başkenti Stockholm’de toplanan Birleşmiş Milletler, Çevre Konferansı tarafından ilan edilen ve her yılın 5 Haziran günü ülkemizde ve dünyada Çevre Günü olarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.
 
Çevreyi Korumak Hepimizin Görevi
 
Gündoğdu, “Çevreyi korumak hepimizin görevidir. Aşırı nüfus artışı, düzenlenemeyen kentleşme, tarım ve sanayide bilinçsiz biçim, yoğun trafik, toprağın, havanın ve denizin kirlenmesi doğal çevrenin bozulmasına yol açarak, canlıların yaşamını yok etmektedir. Bugün tüm dünyanın oturup üzerinde kafa yorduğu küresel ısınma tüm bunların sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Geleceğin kurtarılması için atılacak en önemli adımlardan biri toplumda çevre bilincinin oluşturulmasıdır. Çevreyi koruma bilincinin oluşturulması ve toplum geneline yaygınlaştırılması kuşkusuz eğitimle mümkündür” diye konuştu.
 
Çevre Düzenlemesi Yapıyoruz
Gürler İlköğretim Okulu Müdürü Fikret Çetinkaya “Dünya Çevre Günü münasebetiyle okulumuzda Çevre ile ilgili; slogan, şiir, resim, kompozisyon yarışmaları düzenlenmekte, ayrıca yıl içinde de çevre gezileri yapılmaktadır. Okulumuzda atık pil kutuları, atık plastik kutuları, atık kağıt kutuları mevcut olup bu atıkların geri dönüşümü için gerekli çabalar gösterilmektedir. Ayrıca Okulumuzda çevre panoları oluşturulmuş ve bunlar sürekli olarak güncellenmektedir. Çevre düzeni ve yeşillendirme çalışmalarına da gerekli özen gösterilmektedir” dedi.
 
En Çevreci Okul
 
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde; İlköğretim Okulları arasında ‘En Çevreci İlköğretim Okulları Yarışması’ düzenlendi. Bu kapsamda İlimizde yapılan değerlendirmede en çevreci okular arasında dereceye giren ilk üç okula ödül verildi. Birinci olarak En Çevreci Okul Gürler İlköğretim Okulu, ikinci Dede Korkut İlköğretim Okulu ve üçüncü okul ise Ahmet Sümer İlköğretim Okulu olmuştur. İL
 


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli