Anahtar Kelimeler:

Muhtardan Temizlik Örneği

Muhtardan Temizlik Örneği

Temizlik Konusunda Mahallesine Örnek Oluyor.

 

Tepebaşı Mahallesi muhtarı Zülfikar Kılınç, eline aldığı süpürge ile esnaflara ve mahalle sakinlerine temizlik konusunda örnek oluyor.
 
Mahallesinde yaşayan insanlara örnek olmak için ilk önce kendi çevresini temizleyen muhtar, daha sonra çevresindeki esnaflarla sokağı temizliyor. Bu uygulamayla mahalle sakinlerinin temiz bir mahallede yaşama imkânı sağlanıyor.
Yeni seçilen ortalama bin 300 hanesi bulunan ve 4 bin 300 kişinin yaşadığı Tepebaşı Mahallesi muhtarlığını yapan, Kılınç, görev yaptığı süre içerisinde muhtarlık binası ve çevresindeki sokakların temizliğini yapıyor.
 
`Sağlıklı çevre` sloganıyla yola çıktığını açıklayan Muhtar Zülfikar Kılınç,"Önce ben örnek olacağım ki, vatandaşlar da kendi evinin önünü süpürsün." dedi.
 
İşyeriyle muhtarlık binasının aynı olduğunu açıklayan Kılınç, "Temizlik yapmadan işime başlayamıyorum. Söylemimle uygulamam bir olmalı. Benim bu davranışımı gören mahalleli de kendi evinin önünü süpürmeye başladı. Böylece mahallemiz poşet uygulaması ve temizlik açısından en temiz mahallelerden biri oldu." diye konuştu.
 
Osman Mazıcı isimli esnaf da, muhtarın sokakları süpürmesini örnek aldıklarını belirterek, "Biz de kendi evimizin önünü süpürmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
"Temizlik imamın yarısıdır" diyen esnaf Yener Yiğitel ise "Her sabah esnaflarla birlikte imece usulü sokağı temizliyoruz." dedi.
 
Haberkale


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı