Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale`ye Nijerya`dan Misafir

Kırıkkale`ye Nijerya`dan Misafir

Nijeryalı Misafirler, Kırıkkale ve Kırıkkalelileri Çok Beğendi.

 

Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları kapsamında ülkemize gelen 15 Nijerya, Fas, Tunus, Sudan ve Bangladeş’li öğrenciden 3’ü Kırıkkale’ye geldi. 3 Nijeryalı öğrenciyi Kırıkkale’de misafir eden İşler Pastanesi sahibi Mehmet İşler, yurtdışından Kırıkkale’ye gelen bu kardeşlerimizi misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
27 Mayıs-10 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerden 3 Nijeryalı öğrenci, Ankara’daki ziyaretlerinin ardından Kırıkkale’ye de geldi. Nijeryalı öğrencileri üç gün boyunca Kırıkkale’de misafir eden İşler Pastanesi sahibi Mehmet İşler, yabancı konukları Kırıkkale’nin gözde mekânlarında gezdirip Türk kültürüyle tanıştırdı. Kırıkkale’yi ve insanlarını çok sevdiklerini belirten Nasır Sabo, Faruk Umar ve Muhtar Zanna isimli Nijeryalı öğrenciler, bol bol yedikleri İşler Pastanesi’nin dondurma ve tatlılarına da hayran kaldıklarını ifade ettiler. Türkçe’yi çok iyi konuşan Nijeryalı öğrenciler, söyledikleri Türkçe şarkı ve türkülerle herkesi eğlendirdi.
Türk Akranlarıyla Piknik Yaptılar
Hafta sonu Kırıkkale’nin turistik mekânlarını gezen Nijeryalı öğrenciler, Celal Bayar Parkı’nda yaşıtı Türk arkadaşlarıyla piknik yaptı. Türk usulü piknik yapan Nijeryalılar, Türk mutfağına hayran kaldıklarını ifade ettiler. Irmakta da yüzmek isteyen Nijeryalı öğrencilere, ev sahipliği yapan Mehmet İşler, Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’nda üşütüp seslerinin kısılabileceği gerekçesiyle müsaade etmedi. Mustafa Pekdoğan Kültür Parkı’nı da gezen Nijeryalı öğrenciler, burada doğrudan gördükleri MKE tesisleriyle ilgili bilgi aldılar.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli