Anahtar Kelimeler:

Ülkü Ocakları`ndan Seminer

Ülkü Ocakları`ndan Seminer

Türk Gençliği ve Gençliğin Önemi Konulu Seminer Düzenlendi.

 

Kırıkkale Ülkü Ocakları tarafından İl Kültür Merkezi’nde Türk gençliği ve gençliğin önemi konulu seminer düzenlendi. Yoğun ilginin gösterildiği seminerde gençlerden tarihlerine sahip çıkmaları istendi.
Kırıkkale İl Kültür Merkezi’nde Prof.Dr. Temel Çalık tarafından verilen seminerde gençlere önemli uyarılar yapıldı. Çalık, Türklerin Anadolu’ya Orta Asya’dan geldiğine dikkat çekerek “Atalarımız gençlere verdiği önemle bu noktalara geldi. Alp insan bilgili ve cesur insandır. Cesaret ve bilgi olunca tarihteki yerinizi alıyorsunuz. Genç olarak Alperen olmamız gerek. Alperen olarak kendimizi yetiştirebilirsek istediğimiz noktaya gelebiliriz” dedi.
Tarihinize Sahip Çıkın
Gençlerin yetiştirilmesinde aile ve toplumun önemine de vurgu yapan Çalık, “aile ve toplum mutlaka genci bilgi ve cesaretle yetiştirmeli, geçmişi anlayarak geleceğe yön vermek gerekli. Atalarımızın bizlere emanet ettiği en önemli mirasları tarihte yaptıklarından dersler çıkarmamızdır. Gençlere tarihlerini iyi öğretmeli ve sahip çıkmalarını sağlamalıyız” diye konuştu.
Haberkale


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli