Anahtar Kelimeler:

Ünlü Tiyatrocudan İtiraf

Ünlü Tiyatrocudan İtiraf

Kırıkkale`ye Gelen Uluergüven, Gençliğinde Sinemayı Ayıplarmış.

 

Haberkale Özel Haber
 
Kırıkkale Üniversitesi tarafından her yıl organize edilen bahar şenliklerinde bu yıl ilk defa görücüye çıkan Kısa film yarışmasına jüri üyesi olarak katılmak için Kırıkkale Üniversitesine gelen ünlü tiyatrocular Selçuk Uluergüven ve Oğuz Oktay genç sinemacılara destek için burada olduklarını ifade ettiler.
 
Kırıkkale üniversitesi Cumhuriyet Salonunda gerçekleşen Programda salonu dolduran öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan Bizimkiler dizisinde sıkça oğluna “dunkof” diye takılmasıyla tanınan ünlü tiyatrocu Uluergüven, “Gençliğimde sinemayı ayıplardım ancak bugün gördüm ki Sinema Dünyanın evrensel dili konumuna gelmiştir. Ancak yeni dönemde siz genç öğrencilerimize büyük görevler düşüyor, artık dünyada Türkiye’nin sinema olarak isminin en önde yer almasını istiyor isek, yabancı dillerde çekilecek olan sinema filmlerine önem vermeliyiz. Bugün burada birçok kısa film izleme fırsatımız oldu, şunu açıkça ifade etmeliyim ki, siz gençler yeni dönemde sinemaya hayatı sizler vereceksiniz, bundan hiç kuşkum yok” dedi.
 
Gençliliğimde Sinemayı Ayıplardım
 
Bu mesleğe ilk olarak Almanya’da başladım, Almanya’da gerekli eğitimleri aldım ancak, Türkiye’yi Türk insanını sevdiğim için mesleğimi burada icra etmek istedim. Tiyatro bizler için bir hayattır. Bugüne kadar sayısız tiyatro gösterisine çıktım, örneğin bizim tiyatronun biletleri bir yıl öncesinden biterdi, buda bizlere büyük mutluluk verirdi. Sinemaya atılmadan önce sinemayı ayıplardım. Ancak Atıf Yılmaz’ın güllü geliyor güllü filminde sinemaya adım attım, o dönem benimle beraber Kemal Sunal da sinemaya adım atmıştı. O küçük rolle sinemaya adım atmam bir oldu. Ama bugün görüyorum ki gençlik yıllarımda ayıpladım sinema, bugün dünyanın evrensel dili olması beni bir hayli mutlu ediyor.
 
Bakanlık ödenek veriyor ödenek Hürriyet gazetesine reklam parasına yetmiyor
Üniversiteli öğrencilerin sorularına da açık yüreklilikle cevap veren Ünlü tiyatrocu Selçuk Uluergüven, 45 yıllık tiyatro hayatım var, bunun içerisinde 15 yıllıkta sinema geçmişim var, evet sektör olarak umut vaat etmiyoruz, çünkü tiyatrocular olarak gerekli desteği bakanlıktan alamıyoruz. Çünkü bakanlıkta bile ayrı gayrı var, birine 75 bin tl, destek verilirken bize 20 bin TL’yi çok gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bizim sorunumuz hükümetle değil sorunumuz yöneticiler ile örneğin ocak ayında bu ödemeler tiyatrocu arkadaşlara veriliyor, ancak tiyatrocuya verilen para tamamen Hürriyet gazetesine reklam parası olarak giriyor, çünkü gösterim öncesinde yapılan reklamlar dünyanın parasını tutuyor reklam yapılmaz ise insanlarımız tiyatroya gelmiyor. Artık bu iş siz gençlerimize düşüyor görüyorum ki aldığınız eğitimle yabancı sinemaya ağırlık vermeniz gerekiyor.” Dedi. Soru cevap bölümünün tamamlanmasının ardından kısa film yarışmasında dereceye giren filmler izlendi. Günün anısına Ünlü tiyatrocular Selçuk Uluergüven ve Oğuz Oktay’a Kırıkkale üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzun tarafından şilt takdim edildi.
 
Haberkale
 
 


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli