Anahtar Kelimeler:

Büyük Engelsiz Yürüyüşü

Büyük Engelsiz Yürüyüşü

Görme Engelliler Bisiklet Yarışı Yaptı.

 

10-16 Mayıs Özürlüler Haftası kapsamında düzenlenen 8. Engelliler Şenliği ve Etkinlikleri ‘Büyük Engelsiz Yürüyüşü’ ile başladı. Kırıkkale Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan yürüyüşün ardından etkinlikler Celal Bayar Parkı’nda devam etti.
 
8. Engelliler Şenliği ve etkinlikleri renkli görüntüler ile kutlandı. 10-16 Mayıs Özürlüler Haftası kapsamında hazırlanan etkinlikler ‘Büyük Engelsiz Yürüyüşü’ ile başladı. Zafer Caddesi’nde toplanan kalabalık Cumhuriyet Meydanı’na kadar mehter takımı eşliğinde yürüdü. Burada İstiklâl Marşı okunurken, Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu’nda işitme engelli dilini öğrenen öğrenciler tarafından işitme engellilere yönelik işaret diliyle de İstiklâl Marşı sunuldu.
 
Cumhuriyet Meydanı’nın ardından programa Celal Bayar Parkı’nda devam edildi. Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atanur Aydın, engelliler dernekleri ve çok sayıda engelli aileleri ile engelli vatandaşlar katıldı. İlk olarak konuşma yapan Vali Demirer, “Yarın başımıza ne geleceğini bilemeyiz. Her yaşayan insan bir engelli adayıdır. Engelli vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı sadece bu haftada değil tüm zamanlarda hatırlamalı ve sevgi göstermeliyiz” dedi.
 
Görme Engelliler Bisiklet Yarışı Yaptı
 
Konuşmaların ardından program özel rehabilitasyon okullarının gösterileri ile devam etti. Gösterilerin ardından görme engelli çocuklar, bisiklet yarışı yaptı. Türkiye’de ilk kez düzenlenen görme engelli bisiklet yarışmasında, çift oturaklı ve pedallı bisikletler kullanıldı. Bisikletin ön tarafına rehber sürücü binerek direksiyonu kontrol etti, arkasına binen görme engelli yarışmacı çocuk ise pedal çevirerek birinci gelmek için mücadele etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı program etli pilav yemeği ikramı ile son buldu.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli