Anahtar Kelimeler:

Üzerinde Allah Yazan Yumurta

Üzerinde Allah Yazan Yumurta

Bahşılı`da Üzerinde Allah Yazan Yumurta Bulundu.

 

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesi Hüseyin Onbaşı Mahallesi’nde oturan Başaran ailesinin marketten aldıkları yumurtada, Arapça Allah yazısını andıran şekiller görüldü. İlginç yumurtayı değerlendiren Bahşılı ilçesi müftüsü Halil Karagöz, “yumurtanın Allah’ın varlığının bir delili olduğunu” söyledi. İlçede geçtiğimiz yıllarda 300 yaşında olduğu tahmin edilen bir ardıç ağacında ağaç kurtlarının yazdığı Arapça Allah yazısı ve Ahılı kasabasında yetişen bir domates üzerinde Arapça Allah lafzı olduğu görülmüştü.
Bahşılı ilçesinde yaşayan Başaran ailesi, marketten aldığı bir koli yumurtanın içerisindeki bir yumurtanın dış tarafında Arapça Allah lafzına benzer bir şekil gördü. İlginç yumurtayı Bahşılı ilçe müftüsü Halil Karagöz’e gösteren Vahit Başaran, “kızımın bakkaldan aldığı bir koli yumurtayı dolaba dizerken, bir tanesinde bir yazı gördük. Onu da müftü beye ve imama gösterdik. Allah yazısı olduğunu anladık. Bu Cenab-ı Allah’ın mucizelerinden bir tanesidir, bundan ibret almalıyız” diye konuştu.
“Allah’ın Varlığının Delilidir”
İlçe müftüsü Halil Karagöz ise, “bu ve benzeri olaylar gerek ilçemizde, gerekse herhangi bir yerde sık sık ortaya çıkmaktadır. Cenab-ı Allah zaman zaman bu tür olayları ortaya koymakla inananların kâinata, yeryüzüne, gökyüzüne ve içerisindekilere Rabat nazarıyla değil ibret nazarıyla bakmasını öğütlüyor. Bu olay Cenab-ı Allah’ın insanlara kendinin var olduğunu, yeryüzüne hâkim olduğunu ve kendisinin unutulmaması gerektiğini, böyle zaman zaman mucizelerle ortaya koyuyor” diye konuştu.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli