Anahtar Kelimeler:

Yuvada Anlamlı Etkinlik

Yuvada Anlamlı Etkinlik

Görme Engellilerden Çocuk Yuvasında Örnek Etkinlik.

 

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Kırıkkale Çocuk Yuvası’nda dün örnek bir etkinlik yapıldı. Kırıkkale Görme Engelliler Derneği üyeleri tarafından, yuva çocuklarına müzikli eğlence programı tertip edildi. Görme engelli sanatçıların çaldığı oyun havalarıyla sahneden inmeyen çocukların mutluluğuna diyecek yoktu.
Kırıkkale Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Çelik ve dernek üyeleri, Kırıkkale Çocuk Yuvası’ndaki çocuklara yönelik müzikli eğlence programı düzenledi. Görme engelli sanatçıların çaldığı şarkı ve türkülerle hoş dakikalar yaşayan Çocuk Yuvası çocukları, düzenlenen etkinlikten dolayı oldukça mutlu oldu. Programda bir konuşma yapan Kırıkkale Görme Engelliler Derneği Başkanı Adnan Çelik, “görme engelli arkadaşlarımızla çocuk yuvasındaki kardeşlerimizin yararına ne yapabiliriz diye düşündük ve görme engelli sanatçı arkadaşlarımızın da katkılarıyla bu müzikli eğlence programını tertip ettik. Buradaki sevgili çocuklarımız da bizlere büyük ilgi göstererek, görme engelli sanatçı ağabeyleriyle birlikte şarkılar söyleyip danslar ettiler. Onları böyle coşkuyla hissetmek bizim için mutluluk kaynağı oldu.”
Bu Davranış Örnek Olsun
Müzikli eğlence programında yuva çocuklarına dernek yöneticileri tarafından pasta ve meyve suyu da ikram edildi. Programı değerlendiren çocuk yuvası anneleri de, böyle bir program tertipledikleri için Kırıkkale Görme Engelliler Derneği’ne teşekkür ederken, kıt kaynaklı bir derneğin bu davranışta bulunmasının daha büyük bütçeli kuruluşlara örnek olmasını ve çocuklara sadece hediye verip de başlarını okşamayla yetinmek yerine onlara bu şekilde daha içten sevgilerini göstermelerinin çocuklar için daha yararlı olacağını kaydettiler.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu