Anahtar Kelimeler:

Üniversiteye Adalet MYO

Üniversiteye Adalet MYO

Kırıkkale Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu Kuruldu.

 

Kırıkkale Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu kuruldu. Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde Adalet Meslek Yüksekokulu kurulması teklifi 25/03/2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu’nda incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun bulundu.
Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Erzurum’dan sonra Türkiye’deki 6. Adalet Meslek Yüksekokulu olacak olan Kırıkkale Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları, adliyelerde özellikle adliyelerin yazı işleri müdürlüklerinde, icra dairelerinde ve noterliklerde ara eleman olarak geniş bir alanda iş bulabileceklerdir. Okul mezunlarından başarılı olanlar dikey geçiş yoluyla Hukuk Fakültelerine geçerek lisans öğreniminden de yararlanabilecekler.  
 
MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA OKUL SAYISINI BEŞE ÇIKARDI
 
Hukuk Fakültelerinde verilen eğitim-öğretimin önemli bir kısmı 2 yıl içinde bu yüksekokulda öğrencilere verilmektedir. Bunun yanında uygulamaya dönük dersler ön planda tutulmaktadır. Kırıkkale Üniversitesi güncel, yöreye yönelik ve iş bulma imkanları yüksek meslek elemanları yetiştirecek okulların arasına Adalet Meslek Yüksekokulu’nu da katarak mesleki eğitim alanındaki okul sayısını beşe çıkarmıştır. Adalet Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasıyla Hukuk ve Adalet alanında ara eleman açığının kapatılması için önemli katkı sağlanmış olacaktır.


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu