Anahtar Kelimeler: Modern olacak

Modern sera olacak

Modern sera olacak

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale’de ‘Topraksız, Tam Otomasyonlu, Polikarbon Modern Sera Kurulumu Projesi’ kapsamında, İl Özel İdaresi, Kırıkkale Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Hacılar Beldesinde 50 dekar alanda modern sera kurulacak.

 

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Kırıkkale Vali Yardımcısı Ender Faruk Uzunoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş ve beraberindeki heyet ile Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu’yu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette İl Özel İdaresi, Kırıkkale Üniversitesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile Hacılar Beldesinde 50 dekar alanda kurulacak ‘Topraksız, Tam Otomasyonlu, Polikarbon Modern Sera Kurulumu Projesi’ değerlendirildi. Projenin ilk etabı olarak 10 dekar alanda kurulması planlanan sera ile ilgili yer kontrolü yapıldı.

 

BİLGİ VERİLDİ

Modern sera konusunda yapılan bilgilendirmede “Son zamanlarda giderek yaygınlaşan modern seralar da, Kullanılan Polikarbon hafif, dayanıklı ve ısı yalıtımını sağlayan bir malzemedir. Güneş ışığını geçirirken içerisindeki bitkiyi güneşin zararlı etkilerinden korumaktadır. Tam otomasyon teknolojiler ile sulama, gübreleme ve diğer sistemler otomatik olarak izlenip uygun ayarlamalar yapılabilmektedir. Modern topraksız seralar da, % 95 oranında su tasarrufu sağlanabilmekte, Biyolojik mücadele imkânının arttığı, kimyasal mücadelenin en az seviyede yapıldığı, Hastalık ve zararlı riskinin azaldığı, Mevsim sınırlaması olmadan 12 ay boyunca üretim yapılabildiği, iklim kontrolü sayesinde bitkilerin daha iyi koşullarda yetiştiği ve ürün kalitesi ve verimin maksimum seviyeye yükseldiği bir üretim sistemine sahip olunacaktır” ifadelerine yer verildi.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu