Anahtar Kelimeler:

Kilit Parke Taşlarını Savundular

Kilit Parke Taşlarını Savundular

Mahalleli Kadınlar, Kilit Parke Taşlarını Vermediler.

 

Yahşihan’da görevi devralan yeni belediye yönetimi, eski yönetim zamanında mahallelere götürülüp yollara döşenmeyen kilit parkelerin çalındığı ihbarını alıp çalışma başlattı. Kilit parkeleri aynı yerde toplamayı hedefleyen belediyeye ilginç tepki mahalleli kadınlardan geldi. Kendi evlerinin bulunduğu sokağa döşenecek kilit parkeleri görevlilerin başka yere götürmesine müsaade etmeyen mahalleli kadınlar, olay yerine polis bile çağırdı. Belediye yetkilileri, kadınları zor ikna etti.
 
İlginç olay dün Yahşihan ilçesinin Erenler mahallesinde yaşandı. Göreve gelen yeni belediye yönetimi, mahallelere dağınık bir halde bırakılan kilit parke taşlarını bir yerde toplamak amacıyla çalışma başlattı. Belediye yönetiminin bu kararı almasında, mahallelerdeki kilit parke taşlarının bazı kişilerce çalınması etkili oldu.
 
Mahalleli Kadınlar, Taş Döşenmeyecek Zannetti
 
İş makineleriyle gelip, kilit parkeleri alarak başka yere götürüp istiflemek isteyen Yahşihan Belediyesi yetkilileri karşılarında kızgın mahalleli kadınları buldu. “Bu taşlar bizim mahallemize ait, buradaki yola döşenecek. Hiçbir yere götürülmesine izin vermeyiz” diyen mahalleli kadınlar, alana polis de çağırarak belediye yetkililerine zor anlar yaşattı. Kilit parke taşlarının başına dikilen kadınlar, taşların araçlara yüklenmesine izin vermediler.
 
Belediyeciler Dertlerini Zor Anlattı
 
Mahalleli kadınların kilit parke savunması karşısında şaşkınlık yaşayan belediye yetkilileri, “biz bu taşları toplayarak belli bir yerde depolayacak ve oradan döşenecek yerlere sevkiyatını gerçekleştirecektik. Ama sizler bizi yanlış anladınız” dese de mahalleli kadınları ikna edemediler. Bunun üzerine mahalleli kadınlarla ortak çözüm arayan yetkililer, sokağa bırakılan tüm kilit parke taşları, mahalledeki boş arsanın üzerine istiflediler. Mahallelerinin kilit parke taşlarını başarılı bir şekilde müdafaa eden mahalleli kadınlar ise taşların biran önce döşenmesini ve kendilerinin çamurdan kurtarılmasını istediler.


  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli