Anahtar Kelimeler:

Vatandaş, Yeniden Sayım Diyor

Vatandaş, Yeniden Sayım Diyor

Tartışmanın Bitmesi İçin Sandıkların Yeniden Sayılması İsteniyor.

 

Kırıkkale’de yerel seçim sonuçları üzerine yaşanan tartışmalar bitmiyor. Kırıkkale Merkez İlçe Seçim Kurulu’nun seçim sonuçlarına yapılan itirazları reddetmesinden sonra Demokrat Partililerin bugün Kırıkkale İl Seçim Kurulu’na itiraz etmesi bekleniyor. Seçimlere gölge düştüğünü belirten sokaktaki vatandaş işse Adana gibi birçok yerde sandıkların yeniden sayıldığını, Kırıkkale’de yeniden sayım için daha ne olması gerektiğini soruyor.
Kırıkkale’de seçim sonuçları üzerine düşen gölge kalkmadı. Demokrat Parti’ye verilen oyların okul kenarlarından ve çöplüklerden çıkması üzerine sonuçlara itiraz eden DP’lilere Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndan ret cevabı geldi. Bunun üzerine bugün İl Seçim Kurulu’na başvuracağı bildirilen DP’liler, sonuçların şaibeli olduğunu ve peşini bırakmayacaklarını ifade ettiler.
Yeniden Sayılması İçin Ne Olmalı?
Görüşüne başvurduğumuz vatandaşlar da, seçimler üzerindeki gölgenin kalkması için tüm sandıkların yeniden sayılması gerektiği görüşünde birleştiler. Haberkale’ye konuşan vatandaşlar, “her parti gerçek sonuçlara razıysa eğer, sandıkların yeniden sayılmasından kimsenin gocunmaması lazım. Bu seçimin ve kazanılan başkanlığın şaibeli olarak anılmaması için sandıkların yeniden sayılması hepimizin isteğidir” dedi.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli