Anahtar Kelimeler:

DP`liler Sonuca İtiraz Etti

DP`liler Sonuca İtiraz Etti

İddialar Ciddi, Dört Sandıkta 750`nin Üzerinde Kayıp Var İddiası.

 

Kırıkkale seçim kurulu önünde toplanan Demokrat Partili yetkililer, Kırıkkale’de oyların sayıldıktan sonra usulsüzlükler yapıldığını, ellerindeki sandık sayım tutanaklarıyla açıklanan veriler arasında büyük farklar olduğu gerekçesiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etti.
Ellerinde sandık sayım tutanakları bulunan Demokrat Parti Kırıkkale Merkez İlçe Başkanı Hayati Çimen yaptığı açıklamada, “sandık sayım tutanaklarıyla birleştirme tutanaklarını incelediğimizde sadece dört sandıkta 750’nin üzerinde Demokrat Parti’ye verilen oyların AKP’ye ve bazı küçük partilere yazıldığını görüyoruz. Elimizdeki tutanaklarda oylar bizde ama sonuçlar bilgisayara girilirken değişmiş. Diğer bazı tutanaklarda İşçi Partisi gibi partilere verilen oylardan üçer-beşer oyun AKP’ye yazıldığını tespit ettik. Burada ciddi usulsüzlükler bulunmakta. Tüm belgeler elimizde mevcut. Tutanakları çizip çizip, üzerine yeniden yazmışlar. Resmen yaz-boza çevirmişler. Tüm bunlara itiraz ediyoruz. Kırıkkale genelinde oyların yeniden sayılmasını istiyoruz. İstediğimiz hukuk dışı bir şey değil. Yeniden, doğru bir şekilde sayılsın. Eğer kaybediyorsak da biz buna razıyız. Ama bu şaibeler ortadan kaldırılmalı” diye konuştu.
İtiraz Dilekçeleri Verildi
Demokrat Parti Merkez İlçe Başkanı ve beraberindekiler, itiraz dilekçelerini İl seçim Kurulu temsilcisine teslim ettiler. Sonucun ne olacağı merakle bekleniyor.
Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı