Anahtar Kelimeler:

DP Adayı Yılmaz 2. Oldu

DP Adayı Yılmaz 2. Oldu

DP Cephesinde Hüzün ve Gurur Aynı Anda Vardı.

 

Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasıyla Demokrat Parti cephesinde hüzün ve gurur aynı anda yaşandı. Öfkelenen bazı partilileri sakinleştiren DP adayı Mahir Yılmaz, “bize yakışan şekilde yarıştık, bize yakışan şekilde sonlandıralım” dedi.
Kırıkkale’de iktidar partisi AKP’nin hemen ardından az bir farkla ikinci gelen Demokrat Parti’de Mahir Yılmaz gece boyu partililerini yalnız bırakmadı. Seçim sonucunu hep beraber seçim bürosunda izleyen DP’liler, gelen sonuçlarla hop oturup hop kalktı. Zaman zaman Mahir Yılmaz’ın aradaki farkı çok azaltmasıyla birlikte sevinç gösterileri yapan DP taraftarlarından bazıları, sandıkların büyük bölümü açılıp da DP’nin ikinci parti olması üzerine gözyaşlarını tutamadı.
Dimdik Mücadele Verdik, Dimdik Duracağız
Gece saat 23.00 sıralarında sandıkların büyük bölümünün açılıp DP’nin ikinci olduğu kesinleşince Mahir Yılmaz, kendisine destek verenlere hitap etti. Yılmaz konuşmasında, “bugüne kadar bana her zaman destek verdiniz. Sizin bu desteklerinizi unutmam mümkün değil. Hepinizden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Onurlu bir mücadele verdik ama her şey kısmet işi. Ben buradan bizi destekleyen tüm gönüldaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdi sizlerden evlerinize gitmenizi istiyorum. Ben Kırıkkale’deyim, daha çok görüşeceğiz. Ama bu soğukta burada beklemenize gönlüm elvermiyor. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
Mahir Yılmaz’ın konuşmasının ardından DP’li vatandaşlar söz alarak Yılmaz’a destek verdiler. Vatandaşlar, iktidarın karşısında tek başına Mahir Yılmaz olarak bu kadar oy alan ve az bir farkla seçimi kaybeden DP adayının her zaman yanında olduklarını ifade ettiler.
Teşekkürler DP ve Yılmaz
Biz de Haberkale olarak demokrasinin vazgeçilmezlerinden seçimlerde, Kırıkkale’de ayrı bir renk olan ve sonuçların kesinleşmesine kadar başa baş mücadelesini sürdüren Demokrat Parti ve adayı Mahir Yılmaz’ı tebrik ediyor; yapılan bu yarışta medeni ve demokratikçe çalışmalarını sürdürdükleri için teşekkür ediyoruz. Seçim sonuçlarının Kırıkkale’mize hayırlı olmasını dileriz.
Fotoğraf: Arif Çakıroğlu


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli