Anahtar Kelimeler:

Aile Zoruyla Dileniyor

Aile Zoruyla Dileniyor

5 Yaşındaki Minik Ayfer`i, Dilenmeye Zorluyorlar.

 

Ayfer sadece 5 yaşında. Ailesi tarafından dilencilik yapmaya zorlanıyor. Zafer Caddesinde Annesinin verdiği “zenginleri gözüne kestir ve paralarını al” talimatına uyduğunu söylüyor.
 
Kırıkkale’de dilenciler bir bir zabıta ekipleri tarafından toplanıyor. Ancak küçük yaşta dilencilik yapan Ayfer, ailesinin zorlaması ile para dilendiğini söylüyor. 5 yaşında olduğunu ve soy ismini bilmediğini belirten Ayfer, annesinin zoruyla sokaklarda dilendiğini kaydetti. Vatandaş küçük bir kıza dilencilik yaptırılmasından dolayı tepkili. Bu olayı bir insanlık suçu olarak yorumluyorlar.
 
Çok üzücü bir olay
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, küçük yaşta dilenciliğe zorlanan bu çocukların hem zihinsel yönden hem de psikolojik yönden çok etkilendiğini ifade etti. Tuncay, “Bu yaştaki çocukların dilendirilmesi gerçekten çok üzücü bir olaydır. Ailelerinin zoruyla dilencilik yapmaya zorlanıyorlar. Bu çocuğun eve gidip okula gitmek için hazırlık yapması lazım” diye konuştu.
 
Vatandaş duyarlı olmalı
Zabıta Müdürlüğü olarak dilencilere göz açtırmadıklarını belirten Tuncay, “Şehir merkezinde yaşanan dilenci sıkıntısını büyük oranda çözmüş durumdayız. Ancak biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım dönüp dolaşıp yine geliyorlar. Biz yine görevimizi layıkıyla yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olup bu tür insanlara para vermemelerini istiyoruz. Verdikleri para onları daha çok bu işe yöneltiyor” ifadelerini kullandı.
 
Sınır dışı ediyoruz
Dilencilerin Adıyaman, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Malatya ve Van`dan geldiğini açıklayan Zabıta Müdürü Tuncay, “Küçük yaşta dilendirilen çocuklar, doktor raporuyla evleri dolaşarak para topluyor. Bu tür durumlarda vatandaşların 153 zabıta amirliğini arayarak haber vermesini bekliyoruz. 5326 Sayılı Kanun`un 33. maddesi gereğince yakalanan dilencilere 54 TL para cezası kesilecektir. İlde dilencilik yapanların çoğu çevre illerden geliyor. Kırıkkale’ye gelerek belirli yerlerde çadır kuranları, eğer mücavir alanı içerisindeyse emniyetle, mücavir alanı dışındaysa jandarmayla işbirliği yaparak sınır dışı ediyoruz" şeklinde konuştu.


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı