Anahtar Kelimeler:

Yahşihanlı Kadınlar Birinci

Yahşihanlı Kadınlar Birinci

Kadın Çiftçiler Yarıştı.

 

Kırıkkale Tarım Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen `Kadın Çiftçiler Yarışıyor` bilgi yarışması büyük çekişmeye sahne oldu. Yarışmaya Sulakyurt, Bahşılı, Delice, Keskin, Yahşihan, Balışeyh, Çelebi ve Karakeçili ilçeleri ile Aşağı Mahmutlar beldesinden 18 bayan katıldı. Yarışma sonucunda Yahşihan birinci olurken, Sulakyurt ikinci çelebi ise üçüncü oldu.
 
Kültür Merkezi`nde gerçekleştirilen yarışmaya Vali Mustafa Demirer, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yarışma öncesi açılış konuşması yapan Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, “Kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim yayım ve bilgilendirme çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak için bu yarışmayı düzenledik” dedi.
 
YAHŞİHAN BİRİNCİ OLDU
Yarışmada, yarışmacılara ev ekonomisi, tarımsal konular ve hayvancılık bilgileri içeren 15 soru yöneltildi. Yarışma sonunda Yahşihan 140 puan ile birinci olurken, Sulakyurt 130 puan ile ikinci oldu. Çelebi ve Delice aynı puanı alınca yedek 10 soru soruldu. Çelebi, 10 sorudan 90 puan alarak 3. oldu. Birinci olan ekibe 2 bulaşık makinesi ile birlikte çeşitli hediyeler verildi. İkinci olan ekibe 2 adet TV, 2 adet VCD, 2 çay seti, 2 çeyrek altın, üçüncü ekibe ise 2 ıslak kuru elektrikli süpürge, 2 tencere seti, 2 meyve sıkacağı ile 2 çeyrek altın hediye edildi. Dereceye giremeyen yarışmacılara ise birer çeyrek altın hediye edildi. Yarışmanın galipleri 14 Mayıs`ta Kütahya`da yapılacak bölge finalinde Kırıkkale`yi temsil edecek.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu