Anahtar Kelimeler:

Adım Adım Başarı Projesi

Adım Adım Başarı Projesi

Projenin İlk Toplantısı Gerçekleştirildi.

 

İlimizde bulunan okulların başarı çıtasını yükseltmek amacıyla Tüpraş İlköğretim Okulu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ortak yapılan çalışma sonucunda hazırlanan “Adım Adım Başarı” projesi başlatıldı. Projenin ilk toplantısı dün Tüpraş İlköğretim Okulunda başlatılırken toplantıya çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.
 
Tüpraş İlköğretim Okulu ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan ‘Adım Adım Başarı’ projesi dün başladı. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan toplantılardan ilki dün Tüpraş İlköğretim Okulunda gerçekleştirildi. Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Bülent Özcan ve merkez eğitmenleri ile birlikte çok sayıda veli ve öğrenci katıldı. Proje hakkında bilgiler veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Vekili Bülent Özcan projenin çeşitli okullardan katılan rehber öğretmenlerin aktif katımıyla tamamlanacağını ifade etti. Projenin amaçlarından söz eden Özcan “Projenin amacı okul başarısını artırmada öğretmenlere müşavirlik hizmetini sunmak, aile eğitim çalışmaları yaparak ailelerde farkındalık yaratmak, sınavlara başvuran öğrencilere sınav alışkanlıkları kazandırmak, öğrencilere verimli ders çalışma becerisi kazandırmak ve öğrencileri planlı çalışmaya alıştırmak, öğrencilerin araştırmacı, hedef belirleyici bireyler olmasını sağlamaktır’ dedi.
 
AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN ÇABA HARÇAMALIDIR
Projenin Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Tüpraş İlköğretim Okulu sorumluluğunda sürdürüleceğini dile getiren Özcan “Projenin başarıya ulaşması için tüm fertlerin projeye sahip çıkması gerekmektedir. Çocukların zamanlarının büyük bölümü ailelerin yanında geçmektedir. Ailelerin çocukları için daha fazla çaba göstermeleri gerekmektedir. SBS konularında öğrencileri bilgilendirmek gerekmektedir. Ailelerin beklentilerin çocuklarınıza gereken büyük destek vermeliler. Bu proje yaklaşık olarak üç ay devam edecektir. Bu projenin üçayağı bulunmaktadır. Üç ay süresince her Perşembe öğleden sonra olmak üzere, öğretmen, öğrenci ve veli boyutunda çalışmalar yürütülecektir. Bu süre zarfında okulumuzdaki öğretmenlere müşavirlik yapılacak, 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine mesleki ve eğitsel rehberlik hizmeti sunulacak ve aile oturumlarında ailelerimize eğitimler verilecektir” şeklinde konuştu.
 
EĞİTİM DEYİNCE AKLA BAŞARI GELİR
Özcan’dan sonra konuşma yapan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün konuşmasında “Eğitim deyince arkasından başarı gelir. Başarıya katkı sağlamak en büyük etken ailedir. Çünkü eğitim yapılıyorsa başarılı olmak gerekmektedir. Biz biliyoruz ki öğrencinin kapasitesinin üzerinde beklentiler olan ailelerimizde bitmektedir. Başarıda velilerin katkısı büyüktür ve bunu hayata uygulayarak gerek öğrencilerin başarısının yükselmesinde aileye, okula iline ve ülkesine faydası olacaktır. Başarı sadece SBS ve ÖSS sınavıyla ölçülmez. Veliler bizim için önemlidir. Hiç kimse için hiçbir iş çocuğundan önemli değildir. Bütün veliler okula gelip çocuğunu ne kadar takip ediyorsa çocuğa da o kadar etkisi vardır” dedi.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli