Anahtar Kelimeler:

Ekmeğe İnsafsız Zam!

Ekmeğe İnsafsız Zam!

Kırıkkale`de Ekmek 60 Kuruş Oldu.

 

Kırıkkale genelinde ekmeğe yapılan astronomik zamla bir ekmeğin fiyatının 60 kuruşa çıkartılmasına tepki yağmaya devam ediyor. Ekmek zammı konusunda açıklamada bulunan İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Basri Keskin de yapılan zamma tepki gösterdi ve zammı insafsız bulduğunu söyledi.
 
Keskin bu konuda şunları söyledi: “Son günlerde gıda maddelerinde ve yakıtta üzerinde adeta zam bombardımanı yapılmış olup, emeklinin ve dar gelirlinin mutfağının yangın yerine çevrilmiştir. Üstüne üstlük daha önce uyarılarımızı dikkate almayanlar açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren emeklinin temel gıdası olan ekmeğe yapılan % 40’lik zam yapmaları emeklilerimizi şoka uğratmıştır. En çok ekmeği tüketen kesim emeklilerdir. AKP iktidarının % 10,5’lik yıllık enflasyon öngörüsüne karşın, ekmeğe yapılan % 40 zam gerçekten düşündürücüdür.
 
Telafi edilmeli
Emeklilerimizin yapılan ekmek zammına karşın bir süre ekmek almayarak kendi imkanları çerçevesinde geleneklerimize uygun olarak evde kendi ekmeklerini yaparak protesto etmelerini dernek olarak emeklilerimizin Ailelerinden istemekteyiz. Ekmeğe yapılan bu zam ve diğer gıdalara yapılan bu zamlar halkımızı ve emeklimizi endişeye sevk etmektedir. Yıl başında verilen komik bir zam olan % 3.83’lik zammın temmuz ayında verilecek zamla telafi edilmesi gerekmektedir.
 
Sandıkta sorarız
Tüketici emekliler olarak korkumuz, o dur ki buğday üreten çiftçinin mazotunun litresi 3 lira gübresinin kilosu 2 lira çıkmış olması gelecekte üretimin bu şartlarda yapılmaması anlamına gelmektedir. Üretim yapılmaması ise gelecekte ekmeğin karaborsaya ve karneye bağlaması anlamına gelmektedir. Ülkeyi yönetenlerin ileride gelecek bu tehlikeyi dikkate alarak şimdiden önlemini almaları gerekmektedir. Bu uyarılarımızı bizi yönetenlerin dikkate almaları aksi takdirde 29 Martta emekli sandıkta gerekli cevabı verecektir.”


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu