Anahtar Kelimeler:

Özbayrak`a AKP de Tepkili

Özbayrak`a AKP de Tepkili

Grup Başkan Vekili Nihat Ergun, Konuşmayı Kabul Edilemez Buldu.

 

Kırıkkale’de seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada demokrasi dışı ifadeleri yüzünden kamuoyunun tepkisine çeken Özbayrak’a, kendi partisinde de ağır eleştiriler var. AK Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergun, partisinin Kırıkkale milletvekili Özbayrak’ın "Biz Ankara`dan izin vermediğimiz sürece siz burada taş üstüne taş koyamazsınız" sözlerini değerlendirdi.
Özbayrak’ın açıklamalarının AK Parti’nin ilkeleri ve politikasıyla uzaktan yakından alakası olmadığını belirten Ergün şöyle konuştu: Bu açıklamaların partimizi genel ilkeleriyle, politikasıyla, yazılı belgeleriyle ve AK Parti iktidarlarının 6-7 yıllık uygulamalarıyla uzaktan yakından alakası yoktur. Seçim heyecanına kapılarak gerçeği yansıtmayan açıklamalar. Bütün milletvekili arkadaşlarımızın ve partili herkesin partimizin genel ilkelerine, AK Parti iktidarlarının uygulamalarına uygun hareket etmesini bekliyoruz. Bunlara uygun hareket etmeyen arkadaşlarımızla ilgili bazı işlemeler de yapılacaktır.” Mustafa Özbayrak’ın sözlerinin parti içinde henüz görüşüp değerlendirmediklerini belirten Ergun, “İlk etapta değerlendireceğiz hem de tüm milletvekillerini uyaracağız. Ben de en kısa zamanda kendisi ile konuşacağım. Bu konuda bir uyarımız olacak.” diye konuştu.
"BÜTÜN PARTİLİLER TEPKİLİ"
Özbayrak’ın sözlerine bütün AK Parti milletvekillerinin tepkili olduğunu söyleyen Ergun şunları kaydetti: Böyle yaklaşım olmaz. Adayları ya da seçmenleri oy verme noktasında tenkit eden sözler kabul edilemez. Tüm partili arkadaşlarımız tepkili. Hiçbir açıdan, hiçbir siyasi parti adına kabul edilemez. Kaldı ki, Sayın Başbakanımızın açıklamaları son derece net. Uygulamalar son derece net. Ortada 5 yıllık belediyelerin, 6 yıllık da AK Parti iktidarının icraatları var. Hiçbir şekilde bizden seçilmemiş olan belediye başkanlarına ve belediyelere karşı ayrımcı bir politika gözetmedik gözetmeyiz de.
"İSTİFASI GİBİ BİR DURUM YOK"
Nihat Ergun, AK Parti olarak Özbayrak’ın istifasını bekleyip beklenmeyeceğine dair sorumuza ise, “ İstifası gibi bir durum beklenmez. Bu açıklamalarından dolayı duyduğu pişmanlığı ve üzüntüyü dile getirmelidir. Kamuoyundan da özür dilemelidir. Sayın Adalet Bakanı bu konuda genel kurulda bir açıklama yaptı. “Sözlerim maksadını aşan sözler oldu. Seçim heyecanından kaynaklanana sözler olarak algılanmalı. Üzgünüm” diye açıklama yaptı. Keşke söylenmemiş olsaydı. Mustafa Bey’in de kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması özür dilemesi bekleniyor.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli