Anahtar Kelimeler:

TSO Seçimleri Yapıldı

TSO Seçimleri Yapıldı

Cemalettin Akdoğan Seçilemese de Listesi Üstün Geldi.

Kırıkkale gündemini uzunca süre meşgul eden Kırıkkale Ticaret Odası seçimleri dün gerçekleşti. 32 kişilik TSO meclisini elde edebilmek için gruplar arasında büyük çekişmeler yaşandı. Seçimde Cemalettin Akdoğan’ın grubundan 17, Cengiz Kaplanhan’ın grubundan 11 ve bağımsız 2 isim meclise giren isim oldu. 11.grupta yapılan kura çekimi sonucu meclise giremeyen mevcut başkan Cemalettin Akdoğan, yapılan kuraya itiraz etti.

Seçimin en heyecanlı grupları 9. ve 11. grupları arasında yaşandı. Cemalettin Akdoğan ve Cengiz Kaplanhan’ın yer aldığı 11. grupta kaybeden taraf Cemalettin Akdoğan grubu oldu. 9. grupta da TSO Meclis Başkanı Muhsin Güloğlu’nun grubu kaybetti. Seçim sonrası bir açıklama yapan Cengiz Kaplanhan, TSO seçiminin Kırıkkale halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Kaplanhan, “İyi ve demokratik bir ortamda seçimi gerçekleştirdik. Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum. TSO içerisinde meclis üyelerimizle güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Uzun zamandır Kırıkkale gündemini meşgul eden ve merakla beklenen Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri dün büyük bir çekişme sonrası sona erdi. 12 grupta yapılan seçimlerde Cemalettin Akdoğan’ın grubu beyaz grup 17 meclis üyesi, Cengiz Kaplanhan’ın grubu turuncu grup 11 meclis üyesi, bağımsız olan mavi grupta ise 2 üye ile TSO’da yer alacak.

Pazar günü sabah 8.30’da başlayan seçim akşam 17.00’da sona erdi. 32 kişilik TSO Meclisi’ni elde edebilmek için 12 grup seçime girdi. Büyük heyecana sahne olan seçimlerde gruplarda zaman zaman büyük çekişmeler yaşandı.

Akdoğan, Kuraya İtiraz Etti

9 ve 11.gruplarda meclise girecek isimler kurayla belirlendi. 11.grupta yapılan kura sonucu meclise giremeyen mevcut başkan Cemalettin Akdoğan, kuraya itiraz etti. 11.gruba ilişkin karar önümüzdeki günlerde verilecek. Akdoğan’ın bu gruptan çıkamaması halinde meclise girebilmek için başka bir şansı daha bulunuyor. 9.grupta birinci sıra yedek olan Cemalettin Akdoğan, bu gruptan seçilen bir üyenin istifa etmesi durumunda meclise girebilme şansını elde edecek.

 

1. Grup; Ali Kandemir, İlhami Özer, Ayhan Özaydın (turuncu)

2. Grup; Bekir Tosun, Nizamettin Ayyıldız, Mustafa Karışmaz (Beyaz)

3. Grup: Ömer Karabekir, Bekir Şahin (turuncu)

4. Grup: Hadi Erbeyoğlu, Kadir Yaylı, Ali Yurtseven (beyaz)

5. Grup; Ekrem Gök-Haşim Baloğlu (bağımsız)

6. Grup: Erkan Yıldız, Erhan Aşkın, Şaban Özkılıç (beyaz)

7. Grup: Fettah Doğan, Arif Yıldırım (turuncu)

8. Grup: Murat Kaplan, Ziya Çiçek,

9. Grup; Yusuf Akbulut (turuncu)-Ahmet Baykal, Ali Özer (beyaz)

10.Grup; Köksal Şerbetçioğlu, Muzaffer İlhan
 

11. Grup; Cengiz Kaplanhan, Musa Aksoy (turuncu)-Şeref Acar (Beyaz)

12. Grup; Murat Sekman, Adem Yılmaz (Beyaz)



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı