Anahtar Kelimeler:

Akdoğan`dan Seçim Değerlendirmesi

Akdoğan`dan Seçim Değerlendirmesi

Cemalettin Akdoğan, Açıklamalar Yaptı.

 

15 Şubat tarihinde seçime gidecek olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın durumu konusunda dün nihayet bir değerlendirme açıklaması yapıldı. Başkan Akdoğan, odanın durumunu değerlendirdi.
 
TSO binasında basın toplantısı düzenleyen Cemalettin Akdoğan, odanın kendi görev süresi boyunca neler yaptığını anlattı. Akdoğan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yapılanların en önemlisi ciddi, fiziki, güzel bir mekandır. Odada birikmiş 370 bin TL para vardı. Bunu devraldık. Bu paranın 156 bin TL’si ile 21 bin 400 metrekare yer aldık. Buranın imarını yaptırdık. Aldığımız yeri satmaya kalksak 2.5-3 milyon TL veriyorlar. Şu anda 3500 metrekare 5 yıldızlı otel yerimiz var. Bin metrekare otopark alanımız var. Oda olarak 10 katlı yerimiz var. Bu dönem üyelerimize yeni binamızı açmak isterdik. Bütün donanımları olan bir proje hazırlığındayız. Uygun mekanları hazırlayacağız.
 
Verimli çalışma
Yeni dönemdeki asıl işimiz, yarım kalan işlerimizi halletmektir. İhracatı desteklemeliyiz. Buradan İSO’ya personelimizi gönderdik ve ihracat mevzuatları hakkında bilgiler aldık. Koca İstanbul’da 5 kişiye, Kırıkkale’de 1 kişiye ihracatla ilgili bilgi verildi. Bu çok önemli. İhracatta yabancı dil sıkıntısı olmaması için 4 kişiye İngilizce kursu verdik. Endüstri Meslek Lisesi’nden öğretmenlerimiz bizim hazırladığımız proje ile AB’de yabancı dil programına katıldı. Web siteleri ile ilgili çalışmalar yaptık. Milli Prodüktüvite Merkezi ile verimli çalışma programı uyguladık. Dışarıdan bazıları buranın çıtasının yükseltilmesi konusunda açıklamalar yapıyor. Buranın çıtası bayağı yüksektir. Teknokent çalışmaları da yapılmaktadır. Üniversitedeki bilim adamları ile de çalışmalar yürütülmektedir.
 
Sosyal yardımlar

Üniversite ile işbirliğinde sanayi ustalarının işlerini daha iyi olması için çalışma başlatıldı. Güçlü yönlerimizi ve zayıf yönlerimizi tesbit ettik. Bu tesbitler konusunda araştırmalar yapıldı. TSE ve TÜBİTAK konusunda çalışmalarımız var. Bazı bankalar ile TSO üyelerinin yararlanabilmesi için anlaşmalar yapıldı. Bunlar kredi anlaşmaları. TSO üyesi olmayanlara bu kredilerden yok. Üye aidatları ile personel maaşları ödenirken, fakirlere de yardımlar yapılmaktadır. Sosyal çalışmalarımız da var. Görme ve bedensel engellilere bilgisayar hediye ettik” dedi. Akdoğan, odanın çalışmalarını değerlendirirken, TSO’nun bizzat kendisinin işletmeci olduğuna, otopark işlettiğine, otel projesi olduğuna dikkat çekti. Ancak yatırımcı, üretim, imalat, hizmet sektörü ve istihdam konusunda herhangi bir bilgi vermedi.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı