Anahtar Kelimeler:

Taksiciler, Cinayeti Protesto Etti

Taksiciler, Cinayeti Protesto Etti

Taksicilerden Konvoylu Tepki.

 

Kırıkkale`de 24 Ocak tarihinde iki kişinin bıçaklı saldırısı sonucu öldürülen taksici Abdullah Karataş’ın (55) meslektaşları cinayete kurban giden arkadaşlarının anısına konvoy düzenleyerek cinayeti protesto ettiler.
 
Taksisine müşteri olarak binen iki kişinin saldırısı sonucu öldürüldükten sonra cesedi Kızılırkmak nehrinin üzerindeki Kapulukaya Baraj gölüne atılan Abdullah Karataş’ın meslektaşları bugün Millet Bulvarı İstasyon kavşağında bir araya geldiler. Kırıkkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Bora’nın da katıldığı kornalı protesto eylemi öncesi kısa bir açıklama yapan Bora, 24 saat adeta kamu hizmeti yapan taksicilerin bu ve benzeri saldırılar sonucu öldürülmesinin kabul edilir bir şey olmadığını söyledi. Bora bu cinayeti işleyenlerin kişiliğini kaybetmiş kişiliksiz insanlar olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
Bu bir katliam

“Buna cinayet diyemiyorum, bu kişiler insanlığını kaybederek arkadaşımızı öldürmekle eline ne geçeceğini kendileri de bilmiyor. Taksici esnafı 24 saat kamu hizmeti yapıyor, çocuklarına ekmek parası götürmeye çalışıyor, bu bence büyük bir katliamdır. Tabiî ki biz yasalara, adalete güveniyoruz alacakları cezayı kanunumuzun vereceğine inanıyoruz, kanunlar adalet her zaman büyüktür en büyük cezayı alacaklarına inanıyoruz” dedi. Yaklaşık 150 taksinin katıldığı kornalı konvoya çevredeki vatandaşlarda alkışlarıyla destek oldu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu