Anahtar Kelimeler:

Genel Kurul`a Koçak Damgası

Genel Kurul`a Koçak Damgası

Sahir Koçak, Metal-Sen Genel Kurulunda Hükümeti Bombaladı.

 

Türk Metal Sendikası’nın şube başkanlığı kongresi dün yapılırken, geniş katılımın olduğu kongrede Mustafa Özbek’e destek kararı çıktı ve destek açıklamaları yapıldı. Kongrede bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak, hükümeti ve başbakanı çok sert eleştirdi.
 
Türk Metal Sendikasının 1. Olağan Kongresi hafta sonu yapıldı. Kongreye geniş katılım gözlenirken, kongrede Özbek’e de destek açıklamaları yapıldı. Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, CHP Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz, CHP Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Sahir Koçak, Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer, Evrenköy Belde Belediye Başkanı Kadir Şengül, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Süleyman Köstekli, H.İbrahim Aloğlu, Ender Yılmaz ve çok sayıda işçi kongreye iştirak etti.
 
İktidara Eleştiriler
 
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Genel Başkan Yardımcısı Pevrül Kavlak, Mecit Hazır ve Genel Sekreter Muharrem Aslıyüce’nin gözaltına alınmalarından dolayı kongre, bu hadisenin gölgesinde yapıldı. Kongrede yapılan konuşmalarda da gözaltı hadisesine tepki gösterildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Mehmet Soyupek, “Ülkemizde halkı düşünen halkın yanında olan ve hep halk için çalışan insanların çalışmaları bir şekilde engelleniyor. İktidarda bulunan AK Parti yönetimi ülke üzerinde kendi hakimiyetlerini kurmak istiyor. Sadece bizim sözümüz geçerli olsun ve bizim istediğimiz yapılsın düşüncesi içindeler. Kendilerine karşı çıkan her sesi susturmaya çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki; o sese sahip milyonlarca insan var bu ülkede” dedi.
 
Özbek’ten Asla…
 
Eleştirilerini sürdüren Soyupek, “Hükümet, devlet kurumlarını özelleşmek adı altında ülkenin bütün kurumlarını, bankalarını ve stratejik anlam taşıyan her yerini teker teker sattılar. Baktılar başka satılacak yer kalmadı ve gözlerini MKE’ ye diktiler. MKE’ yi özelleştirmek için önlerinde tek engel vardı. Türk işçisinin ve Türk çalışanının en büyük temsilcisi olan Mustafa Özbek’ i susturmak ve asılsız çalışmalarla kamuoyu önünde akıllarınca suçlu duruma düşürmek için gözaltına aldılar. Ama bilmiyorlar ki bu halk Mustafa Özbek’i o kadar seviyor ve ona o kadar güveniyor ki kendilerinden şüphe ederler ama Özbek’ten asla” diye konuştu.
 
Serbest Kalacak
 
Soyupek, “Yabancılara ülkeyi peşkeş çekmek çekiyor, ülkede yaşayan vatandaşlara da çok az bir pay ayırarak siz bunla yetinin diyorsunuz. Nere de kaldı sizin vatan severliğiniz, bu millete sahip çıkma düşünceniz. Bu şekilde idare edecekseniz biz bu yönetimi istemiyoruz. Ben dahil bu salonda bulunan herkes çok iyi biliyor ki Genel Başkanımız Mustafa Özbek birkaç gün içinde serbest kalacak. Başkanımıza bu günleri yaşatanlar da elbet bir gün halk tarafından cezalarını bulacaklardır” dedi.
 
Özbek’in Mesajı Okundu
 
Ergenekon soruşturması kapsamında göz altına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek de kongreye bir mesaj yolları. Özbek mesajında şunları söyledi: “Belirli bir için yanınızda olamıyorum. Bedenimin yanınızda olmasına gerek yok ben sizim samimiyetinizi ve desteğinizi hep yanımda hissediyorum. Bugün yanınızda olmayı çok istedim ilk kongrenizi sizlerle beraber geçirmek isterdim ama bu gününüz de yanınızda olamadım. Ben hepinizi kalp ve gönül gözümle görüyorum. Sizde istediğim birlik olun, dayanışma ve yardımlaşma içinde size zarar vermek isteyenlere karşı hep tek vücut olun. İlk kongrenizin hem size hem de Kırıkkale’ye hayırlı olmasını diliyorum…”
 
Sahir Koçak: Hesabını Verecekler
 
Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek’in kendisine yapılanları hak etmediğini Özbek’ e bunu yapanları halkın affetmeyeceği söyleyen CHP Kırıkkale Belediye Başkan Sahir Koçak ise “Kırıkkale’nin yetiştirdiği Türk işçisinin ve Türk Milliyetçiliğinin savunucularından olan bir insanı böyle bir suçlama ile göz altına almak hiçbir mantığa ve yasaya uygun değildir. Hiçbir düşünce tarzı yaptığı işler ortada olan ve sadece işçisi, halkı ve insanların sadece mutluluğu için çalışan değerli bir insanı asılsız ve hiçbir dayanağı olmayan şuçlama ile göz altına alanlar elbet bunun hesabını vereceklerdir” dedi.
 
 

 

 

Koçak’ın konuşmasının ardından delegelerin isimlerinin okunmasına ve oy kullanma işlemine geçildi. 124 Delegenin oy kullandığı seçimler yarım saatte tamamlandı. Oy kullanma işleminin son bulmasından sonra oyların sayımına geçildi. Oyların sayılmasından sonra Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şube yönetimi belli oldu. 95 Oy ile Kırıkkale Şube Başkanı Mürsel Öcal olurken Şube Mali Sekreteri Bilal Uca, Şube sekreteri ise Ercan Uğur oldu.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli