Anahtar Kelimeler:

Yeni Silah Sözleşmesi İmzalandı

Yeni Silah Sözleşmesi İmzalandı

Bakan Vecdi Gönül de Katıldı.

 

Makine Kimya Endstrisi Kurumu’ndan iki sevindirici haber geldi. Birincisi Mehmetçiğin kullanacağı 7.62mm Milli Modern Piyade Tüfeği ‘Tasarım ve Geliştirme’ projesi sözleşmesi Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de katılımı ile Kalekalıp Makina Kalıp San.A.Ş ve MKE arasında Kırıkkale’de imzalandı. İkinci olarak da MKE’nin Devlet Demir Yolları’na vagon tekeri üreteceği açıklandı.
 
Milli Modern Piyade Tüfeğinin proje sözleşmesinin imza töreni MKE Sosyal Tesisler toplantı salonunda yapıldı. Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, MKE Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu, Korgeneral Engin Alan, Korgeneral Hasan Kemal Yardımcı, Korgeneral Engin Alan, Korgeneral Hasan Kemal Yardımcı, Kırıkkale Milletvekili Turan Kıratlı ve Mustafa Özbayrak ile Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda protokol üyesi katıldı.
 
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tarihi bir gün yaşanıldığını belirterek, bugünün Türk Savunma Sanayisi için önemli bir gün olduğunu söyledi. Bakan Gönül, “Projenin finansmanını Savunma Sanayi Müsteşarlığı karşılıyor. Bu törenin Savunma Sanayi Müsteşarlığında yapılması gerekirdi ancak, Kırıkkale ile MKE ayrılmaz bir bütün ve bu proje Kırıkkale açısından önemli. Bu nedenle töreni burada yapmayı uygun gördük.” diye konuştu.
 
Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar da TSK’nın kullanımına sunulan yeni silahın yerli üretim olması açısından büyük önem taşıdığını belirterek silahlı kuvvetlerimizin en gelişmiş silah, araç ve gereçle donatılması yönünde yürütülen faaliyetlere devam edeceklerini kaydetti.
 
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli