Anahtar Kelimeler:

AKP Önünde Midibüsçü Eylemi

AKP Önünde Midibüsçü Eylemi

Sonuç Almazlarsa Araçlarını Yakacaklar.

 

Kırıkkale-Ankara arası çalışmalarına izin verilmeyen midibüsçüler, dün eşleri ve çocuklarını da alarak midibüsleriyle AKP Genel Merkezi önünde eylem yaptı.
 
Kırıkkale Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin hizmet vermesiyle Kırıkkale-Ankara arası çalışmalarına önce sınırlama getirilen ardından da çalışmaları yasaklanan midibüsçü esnafı, Kırıkkale’de birçok kişi ve kurumla görüşüp bir sonuç alamayınca son çare seslerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a duyurmak için AKP Genel Merkezi önüne giderek eylem yaptı.
 
Aileleriyle Birlikte Eyleme Gittiler
 
Sayıları 120 olan ama yasak kararından sonra 13’e düşen midibüsçüler, yanlarına eşleri ve çocuklarını da alarak Kırıkkale’den Ankara’ya AKP Genel Merkezi’ne gittiler. Genel Merkez önünde basın açıklaması yapan midibüsçüler adına konuşan İlhan Demir, “Ulaştırma Bakanlığı’ndan çalışma izin belgemiz olmasına rağmen Kırıkkale Valiliği tarafından çalışmamıza izin verilmiyor. Açtığımız davaları da kazandık fakat Valilik yine de izin vermiyor. Alınan bu yasak kararı bizim ölüm fermanımız oldu. Kırıkkale-Ankara arası çalıştığımız sıra 120 olan sayımız şu an 13. Evimize ekmek götüremeyecek durumdayız.” dedi.
 
Araçlarımızı Topluca Yakacağız
 
Araçlarının üzerinde hacizler olduğunu, çok zor durumda olduklarını söyleyen İlhan Demir, “eğer buradan da bir sonuç alamazsak arabalarımızı TBMM önünde topluca yakacağız. Nasıl olsa borçlarımızdan dolayı arabalarımız haczedilecek, biz de buna tepki göstereceğiz” diye konuştu. Birçok ulusal medya kuruluşunun da takip ettiği basın açıklamalı eylem sırasında Ankara çevik kuvvet ekipleri AKP Genel Merkezi önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Eylemci midibüsçüler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde araçlarına binerek Kırıkkale’ye döndüler.
 
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli