Anahtar Kelimeler:

Gazeteciler Gününe Kutlama

Gazeteciler Gününe Kutlama

Vali Demirer de Mesaj Yayınladı.

 

Gazeteciler Günü yemeğinde bir araya gelen gazetecilerden Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Selci ve Kanal A muhabiri Arif Çakıroğlu’nun, kendilerini bu günlerinde unutan bürokratlar ve sivil toplum örgütlerine yönelik sitem dolu konuşmalarının Haberkale’de yayınlanmasının ardından birçok kişi ve kurumdan 10 Ocak Gazeteciler Günü sebebiyle gazetecilere kutlama mesajı geldi.
 
Haberin yayınlanmasının ardından birçok kişinin kendilerini gerek telefonla arayarak gerekse de kutlama mesajı çekerek kutladığını ifade eden gazeteciler, böyle bir kutlama mesajı almak için illa tepki mi göstermemiz gerekirdi diye konuştular.
 
Demirer’den Kutlama Mesajı
 
Kırıkkale Valisi Mustafa B. Demirer, gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Valilikten yapılan kutlama açıklamasında şunlara yer verildi:
 
“21. yüzyıl bilgi çağı olması yanında aynı zamanda bir iletişim çağı konumunda da bulunmaktadır. Gelişen iletişim teknolojileri sayesinde dünya küresel bir hale gelmiş; her hangi bir haber ve gelişme aynı ayda dünyanın her yanına ulaşır olmuştur. Bu gelişmede şüphesiz ki iletişim araçları yanında bunları kullanan ve haberleri dünyaya geçen basın çalışanlarının da emeği büyüktür. Medyada görev alanlar büyük bir özveri ile çalışmakta; görevini yerine getirirken zaman zaman can ve mal kaybına neden olan alayların içinde kendini bulmakta ve üzücü olaylar yaşanılmaktadır. Basının çok önemli bir kamu görevi yaptığı; devlet ile halk arasındaki köprüyü oluşturduğu artık bilinmektedir. Çünkü yapılan çalışmalrın kamuoyuna duyurulması, halkın olumlu veya olumsuz tepkilerinin alınması doğru haber ve bilgilerle olmaktadır.
 
Doğru, dürüst insan haklarına saygılı, yapıcı eleştiri sınırlarını aşmayan, hakaret ve iftiralardan uzak basın ahlak esaslarına uygun yapılacak yayınlar halk tarafından her zaman beğenilmekte ve takdir edilmektedir. Yerel basınımızın bu olumlu gelişmelerden faydalandığını görmek sevindirici bir olaydır. Bilgisayar teknolojisinin kullanılması, ofset baskı makinelerinin alınması en önemlisi de beş gazetenin renkli baskıya geçmiş olmasıdır. Gazetelerde görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanlarının son derece duyarlı ve özverili çalıştıklarını biliyoruz. Bu vesileyle tüm gazete çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice mutlu günlere ermelerini diliyorum”


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli