Anahtar Kelimeler:

Fil Hastası Mustafa, Artık Yok

Fil Hastası Mustafa, Artık Yok

Ender Rastlanan Bir Hastalık.

 

Kırıkkale’ye bağlı Keskin ilçesinin Kurşunkaya köyünde 5 yıl önce yakalandığı fil hastalığından sonra sürekli olarak ayağı şişen ve 12 yıl önce ise gözlerini kaybeden 20 yaşındaki Mustafa Demirkan hayatını kaybetti.
 
Yattığı yerden kalkamayan ve sürekli olarak türküler söyleyerek acılarını dindirmeye çalışan Mustafa, geçtiğimiz günlerde yine haberlere konu olmuştu.
 
İşte usta gazeteci Arif Çakıroğlu’nun Mustafa’nın dramını anlattığı o haber:
 
Dayanılmaz acılar çeken Mustafa acılarını türküyle dile getiriyor: “Tabipler bulamaz derdime derman, ayağım basarsa keserim kurban, bir yıldır yatarım göğsümde yorgan, beni muhannete muhtaç etme yaradan, artık bu cefalar cana dayandı”
 
Baba Salih Demirkan (55) sosyal güvenceleri bulunmadığını ve geçimlerini köyde eşin dostun yardımları ve vereceği ufak işlerle geçirdiğini söyleyerek “ Oğlum Bir yıldır Ankara Atatürk Hastanesi’nde tedavi görüyor Ayağındaki fazla etlerden 16 Kg. alındı alın mayada devam edilecek. Dr. Plastik cerrah Oğuz Yenidünya bize çok ümitler vererek hiç kimsenin bu ana kadar bize güvence vermemişti Allah doktordan razı olsun .Bizi Hastaneye ve elimizden tutan Deniz fenerinin büyük bir desteğini gördük dedi.. Bu da yardım severlerin yardımı ile gerçekleşiyor. Elimizde gelen bu Mustafa tek oğlum ne yapacağımı bilmiyorum. Yarı aç, yarı tok eşin dostu yardımları bizi ayakta tutuyor. Elden gelecek bir şey yok” dedi.
 
Sürekli sol ayağının şişmesi ve gözleri görmeyen Mustafa’nın her şeye rağmen hayata sımsıkı sarılmış olması hem yakınlarını hem de köy halkını mutlu ediyor. Tedavisinden memnun olan Mustafa kendisine destek olan herkese çok teşekkür etti. Kendisine bir akülü araba isteyen Mustafa Birde Tedavisi için Ankara ya gidip gelmede araç bulamadıklarını bulmaları halinde yüksek para ödediklerini aileminse ekonomik yetersizliğinden bu araç konusunda yardımcı olunmasını dile getirdi. Haber:Arif Çakıroğlu


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli