Anahtar Kelimeler:

Esen, Kırıkkale`de Siyaset Dersi Verdi

Esen, Kırıkkale`de Siyaset Dersi Verdi

Önemli Açıklamalarda Bulundu.

 

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen AK Parti Kırıkkale İl teşkilatı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi dersinde yaptığı konuşmada “Belediyecilikte örnek hizmetler gerçekleştiriyoruz. Hedefimiz Konya’yı en ileri düzeye çıkarmaktır. Bu nedenle vizyon geliştiriyoruz” dedi.
 
Siyaset açıklaması
Esen “Siyasetçinin sermayesi dürüstlük ve adaletten yana olmaktır. Yerel yönetimlerde yöneticiler hukuki kuralların yanı sıra, ahlak kuralları, etik kurallar ve toplumsal gereklere de önem vermelidir. Bu siyasetçiye güveni sağlar ve başarı getirir. Bizlerde geçmişten gelen belediyecilik geleneğini çağımızın şartlarına uyarlayıp çıtayı yükseltmek için uğraş veriyoruz. Selçuklu Belediyesi bu gün ülkemizin başarılı belediyeleri arasındadır. Bütçemiz ve gerçekleşme oranı, nüfus ve yapılaşma artışımız, altyapı ve temizlik hizmetlerimiz ile yatırımlarımız bunun göstergesidir. Bu başarının arkasında parti teşkilatımız, meclis üyelerimiz, mahalle muhtarlarımız ve çalışanlarımızın emeği elbette azımsanamaz” diye konuştu.
 
Belediyeyi anlattı
Selçuklu Belediyesi’nin yürüttüğü kurumsallaşma sürecini de tamamladığını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, ISO Kalite Yönetim Sistemi, hizmet masaları ve otomasyon sistemi ile kurumsal yapının daha da güçlendirildiğini, bütçede yatırım oranlarının yüzde 60’lara kadar yükseldiğini, personel giderlerinin ise yüzde 18’e gerilediğini belirterek “Altyapı-asfalt, şehircilik, spor, sosyal-kültürel- sanatsal alanlarda gerçekleştirilen faaliyetler, Uluslararası Spor Salonu ve Kongre Merkezi, Sille ve Zazadin Han’da yapılan restorasyon çalışmaları, yatırım ve hizmetler Konya’nın ulusal boyutta gündeme taşınmasını sağlamış ve Konya için vizyon oluşturmuştur. ‘Kamu malı yetim malı’ anlayışıyla kaynaklarımızı yerinde, verimli kullanarak hizmet ve yatırıma dönüştürdük. Çalışmalarımızda Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve hemşerilerimiz ile beraber hareket ettik, onların görüş ve düşüncelerine başvurduk” dedi.
 
Belediyecilik
Esen konuşmasının son bölümünde ise Türkiye’de belediyeciliğin Avrupa’nın gerisinde olmadığını, hatta bazı Avrupa şehirlerinden daha iyi durumda olduğunu belirterek “Şehirlerin büyüklüğüne göre elbette çeşitli sorunlar ortaya çıkacaktır. Bunların çözümü için çaba harcamak ve o şehirde yaşayan insanların daha modern, daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için çalışılmak başarıyı getirecektir. Biz bu başarıyı yakalamış bir belediyeyiz” şeklinde konuştu.


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli