Anahtar Kelimeler:

Belediye Yardımlarına Durmuş Tepkisi

Belediye Yardımlarına Durmuş Tepkisi

Osman Durmuş, Tepki Gösterdi.

 

MHP Kırıkkale Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yerel seçimler öncesinde AKP`li belediyelerin hız verdiği gıda paketi ve kömür dağıtımı konusunda ilginç tespitlerde bulundu.
 
Durmuş, hazır gıda paketlerinin kişilerin ruh ve beden sağlığı ile aile huzurunu bozduğunu belirterek "Hazır gıda paketi alan erkek çalışmadığı için hanımla kavga edecek, hanımda erkeği süpürgenin önüne katıp süpürecektir. Bir hekim, bir siyasetçi ve toplumbilimci olarak belediyelere sesleniyorum; kokmuş gıdalardan oluşan paketleri vereceğinize, bu insanları asgari ücretle asgari ücretle ağaç dikmeye ya da el sanatı varsa onu yapmaya teşvik edin. Hem beden hem ruh sağlıkları açısından bu faydalı" dedi. 
 
Tepki gösterdi
MHP Kırıkkale Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, yerel seçimler öncesinde yeniden hız kazanan AKP`li belediyelerin gıda ve kömür yardımları konusunda ilginç değerlendirmelerde bulundu. AKP`li belediyelere "kokmuş gıdalardan oluşan hazır gıda paketleri vereceğinize dar gelirli insanları asgari ücretle ağaç dikmeye ya da varsa el sanatı onu yapmaya teşvik edin. Hem insanları işe güce kavuşturmuş olursunuz hem de ürettikleriyle karşılıksız bir şey vermemiş olursunuz" diye seslenen Durmuş, hazır gıda paketleri ve kömür dağıtımının insanları hazırcılığa teşvik ettiğini söyledi. Çalışmadan yardım almanın insanların beden ve ruh sağlığını olumsuz etkileyeceğini ifade eden Durmuş şöyle konuştu:
 
Muhtaca verilmeli
"İnsanları hazırcılığa değil çalışmaya teşvik ederseniz, kolestrol lipid düzeylerini düzeltir, kalp, romatizmal ve kas hastalıklarından onları korursunuz. Mesleği olmayan bedensel gücü olan insanlara hiçbir şey yaptıramıyorsanız ağaç diktirin. Mesleği olanları, el becerisi olanları da istihdam edin. Onun için hazır gıda paketi gerçekten muhtaç ve çalışamayacak insanlara verilmeli."
 
Para yardımı yapsınlar
AKP`li belediyelerin yardım adı altında bozulmuş, bayatlamış gıdaları insanlara dağıttığını, bu sayede de yandaş toptancıların zengin edildiğini kaydeden Durmuş, "Madem yardım etmek istiyorlar o zaman bozulmuş bayat gıdalar yerine para versinler. İnsanlar da gitsin yiyeceğini kendisi seçerek alsın. Bu hazır gıda paketleri yüzünden zaten küçük esnaf battı. Hiç olmazsa küçük esnaf da, vatandaşa verilen paralar sayesinde canlanır." dedi.
 
Erkek ve hanımın durumu

Hazır gıda paketi alan erkeğin çalışmadığı için evde eşiyle kavga edeceğini, aile huzurunun bozulacağını da kaydeden Durmuş şunları söyledi: "Hazır gıda paketi alan erkek çalışmadığı için, evde hanımla kavga edecek, aile huzuru bozulacak, hanım süpürgenin önüne katıp süpürecektir erkeği, erkeğin otoritesi kalmayacaktır. Hanımın karşısında saygınlığı olmayacaktır. Erkeğin de kahveye gidecek çay parası olmayacaktır. Çay parası olmayan erkeğin kadının yanında hiçbir itibarı yoktur. Onun için devlet yardım edecekse, muhtaç insana para olarak yardım etmeli. Bir hekim, siyasetçi ve toplumbilimci olarak hazır gıda paketleri yerine para yardımı yapılmalı ve insanlar hazırcılığa değil çalışmaya, alınteriyle kazanmaya teşvik edilmeli diyorum. Bu insanların beden ve ruh sağlığını koruyacak, aile huzurunu da koruyacaktır."



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı