Anahtar Kelimeler:

Veresiye Pazara da Girdi

Veresiye Pazara da Girdi

Bakkallardan Sonra Pazarcılar da Veresiye İle Satış Yapıyor.

 

Bakkallar gibi veresiye defteri tutmaya başlayan pazarcı esnafı, son dönemlerde yaşadıkları durgunluk nedeniyle sattığı ürünün parasını aybaşına kadar bekliyor.
 
Yıllardır mahallelerde bakkallara ait kara kaplı defter uygulaması ekonomik sıkıntıyla birlikte pazarcı esnafında da başladı. Pazarcılar vatandaşların alım gücünün düşmesiyle birlikte, vatandaşlara hem alışverişinde kolaylık sağlamak hem de satışlarını belirli bir düzeyde tutabilmek için veresiye sistemine geçti. Özellikle mahalle pazarlarında başlatılan uygulama ile vatandaşlara ay başına kadar veresiye alış veriş imkanı sunuluyor.
 
Bekledikleri alışverişin olmadığını ifade eden pazarcı esnafı, havaların soğuması ile birlikte birçok ürünün fiyatlarının yükselmesi ve yaşanan küresel ekonomik krizin etkisi nedeniyle işlerinin çok düştüğünü bildirdi.
 

Birçok pazarcının yaşanan durgunluğu aşmak için veresiye yolunu seçtiğini belirten pazarcılar, `bakkallar gibi biz de veresiye defteri tutuyoruz. Alım gücü az olan ailelere, borçla ürün veriyoruz. Genellikle aybaşına, maaşlar alınana kadar bekliyoruz. Ancak birkaç ay beklediğimiz de oluyor. Pazarcının veresiye defterleri giderek kabarıyor` dile getirdiler. Pazarcılar, ailelerin borçla da olsa az alışveriş yaptığını, haftada sadece 15-20 YTL arasında borç yazdırdığını kaydettiler.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli