Anahtar Kelimeler:

Evi Yanan Adama Destek

Evi Yanan Adama Destek

İlçe Seferber Oldu.

 

Kırıkkale Yahşihan ilçesinde evi yanan Mefker Sarıyer e Yahşihanlılar sahip çıktı. Yaklaşık bir ay önce ısınmak için kazayla kendi evini yakan şizofren hastası Mefker Sarıyerin’in evi Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Yahşihan Belediyesi ve halkın yardımları ile tadilat yapılarak tekrar kullanılabilir hale getirildi. Ayrıca şizofren hastası Mefker Sarıyer, vakıf tarafından tedavi amacıyla Bolu’ya gönderildi.
 
Şizofren hastası Mefker Sarıyer’in yaklaşık bir ay önce kazayla yaktığı evi, Yahşihan’da düzenlenen örnek kampanya ile onarıldı. Sarıyer’in Kaymakamlığa müracaatı sonrası bir yardım kampanyası düzenleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Belediye ve vatandaş desteği ile evin çatısını onararak tavan ve iç sıvasını yeniden yaptırdı. Kısa bir süre önce tamamlanan inşaat ile ev kullanışlı hale getirildi. İnşaat çalışmalarının yaklaşık olarak 8 bin 500 YTL’ye mal olduğu öğrenildi.
 
Yıllar önce eşinin, çocukları ile birlikte evi terk etmesi sonucu şizofren hastalığına yakalandığı öğrenilen 47 yaşındaki Sarıyer, vakıf desteğiyle Bolu İzzet Baysal Hastanesi’ne tedavi amacı ile gönderildi. Tedavi sonrası topluma kazandırılması amacı ile Sarıyer’in rutin sağlık kontrollerinin kaymakamlık tarafından yaptırılacağı bildirildi. Yahşihan Belediye Başkanı Şefik Güneşer de kendi cebinden Sarıyer için aldığı televizyon, buzdolabı, soba, tüp ve halıyı, Sarıyer’in ağabeyi Habib Sarıyer’e teslim etti. Başkan Güneşer, “her zaman yanlarında olacağız, başka eksikleri olursa onu da alırız. Biz hiçbir vatandaşımızı mağdur bırakmayız” dedi. Mefker Sarıyer’in ağabeyi Habib Sarıyer de, “kardeşimin bütün bakımını ben ve diğer kardeşlerimiz yükleniyoruz. Evin tamiratı ve eşyaları konusunda yardımcı olan Kaymakamlığımıza, Belediyemize ve vakıf müdürlüğümüze çok teşekkür ederiz” dedi. Haber: Ahmet Yaman


  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu