Anahtar Kelimeler:

Petrol Fiyatları Yerlerde, İndirim Yok

Petrol Fiyatları Yerlerde, İndirim Yok

Vatandaş Akaryakıt Şirketlerine Tepkili.

 

Petrol fiyatları düştü, akaryakıt neden ucuzlamıyor? Akaryakıttaki indirimin pompa fiyatlarına yansımadığı gözleniyor. Bu durum vatandaşın tepkisini çekiyor.
 
ABD doları cinsinden ifade edilen ham petrol fiyatlarındaki hareketlerin neden aynı oranda akaryakıt pompa fiyatlarına yansımıyor? Akaryakıt fiyatlarındaki düşüşe rağmen, pompa fiyatlarının düşmemesi halkın tepkisini çekiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de durum böyle. İstasyonlar fiyatları düşürmediler. Bu duruma isyan eden vatandaş, en ufak zamda fiyatları artıran istasyonların, düşüşte fiyatları neden indirmediklerini merak ediyorlar.
 

Otogazda biraz olsun indirim gözlenirken, bu da yeterli bulunmuyor. İki firmanın rekabeti nedeniyle fiyatların otgazda biraz aşağıya çekildiği gözleniyor. Ancak bir çok istasyon ve firmada fiyatları çok da aşağı çekilmiş değil. Benzin ve motorinde fiyatlar aynı durumda. Otogazda ise Kale Gaz’ın rekabeti nedeniyle fiyatlar 1,25’e kadar inmiş durumda. Kale Gaz ve Lider Otogaz otogazı bu fiyattan satarken, diğer bazı firmalar da az miktarda indirime gitmiş durumdalar. Vatandaşlar petrol fiyatlarının düşerken, indirimin de yapılmasını istiyorlar.



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı