Anahtar Kelimeler:

Dağdelen: Görevimin Başındayım

Dağdelen: Görevimin Başındayım

AKP İl Başkanı Adaylık Sürecini Açıkladı ve Hakkındaki İddialara Cevap Verdi.

 

AKP Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen, partinin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda belediye başkanlığı adaylık müracaatlarının başladığını duyuran Dağdelen, kendisi hakkında çıkan istifa söylentileri için de son noktayı koydu: Teşkilatımız da tam bir birlik vardır, görevimin başındayım.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim startı resmen verildi. Dün bir basın toplantısı düzenleyen AKP İl Başkanı Nuh Dağdelen, bununla ilgili bilgiler vererek, müracaatların başladığını duyurdu ve adayların nasıl belirleneceğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Partinin seçime hazırlandığını söyleyen Dağdelen, “Kongrelerimizi yaptık. Pazar günü tamamladık. Türkiye genelinde kongreler yüzde 97 oranında yapıldı. En ufak bir burukluk yok çok şükür. Kırıkkale’de sadece Sulakyurt ve Merkez İlçe başkanlarımız değişti. El ele, omuz omuza çalışarak partimizi yerelde de tekrar iktidar yapacağız” dedi.
 
Dağdelen, “Yerel seçimler için adaylık müracaatları 10 Kasım itibariyle başladı. Müracaatları alıyoruz. Aday adaylarımız müracaat edebilirler. 10 Ocak’ta da istifalar başlayacak. Adaylar için bir kurul ve komisyon oluşturulacak. Adayları bu komisyon ile belirleyeceğiz. Hızlı bir şekilde tesbit edilip belirlenecek adaylarımız. Müracaatları nasıl alacağımıza dair bir toplantı yaptık ve kriterleri belirledik. İlde bir komisyon kurulup süreç yürüyecek. Başkanlarımızın performansları ortada. Durumlarını değerlendireceğiz. Yüzümüzü ak etiler. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu seçimde de yine başarılı olacağımıza inanıyorum. Ocakta tüm adaylar belli olur” dedi.
 
Korkmaz’a Tam Destek
 
İl belediye başkanı konusunda da bilgiler veren Dağdelen, Veli Korkmaz’a destek açıklamasında bulundu ve “İl belediye başkanımızın performansı ortada. İyi belediyecilik yaptı hakikaten. Hizmetlerini görüyorsunuz, saymakla bitmiyor. Hepsi somut şeyler. Üstelik ismi gayrı hukuki ve ahlaki bir duruma hiç düşmedi. Başkanımız sayın Kokmaz’dır. Onunla devam edeceğiz. Zaten Başbakanımız da buradaki mitingde kendisine açık destek verdi” diye konuştu.

Dağdelen, belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda bazı kriterleri olacağını da söyleyerek, “öncelikli kriter ilçe başkanlarının görüşü ve raporudur. Bu çok önemli. Sonra bir komisyon oluşturacağız. Bu komisyondan çıkacak karar da önemli. Komisyon raporu genel merkeze sunulacak ve genel merkez adayları belirleyecek. Ben de genel bir rapor hazırlayıp genel merkeze verdim” diye konuştu ve raporlar hazırlanırken, adaylar belirlenirken kişisel davranılmayacağını vurguladı. Dağdelen ayrıca, daha önce yapıldığı gibi milletvekillerine göre bölge bölge ayrımı yapılmayacağını da söyledi.

Görevimin Başındayım

Yerel bir gazetede çıkan istifa edecek mi söylentilerine de cevap veren Dağdelen, Kırıkkale`de AKP teşkilatı içerisinde tam manada birlik ve bütünlük olduğunu söyledi. Kendisinin de partinin kuruluşundan itibaren parti için her zaman nefer olarak çalıştığını belirten Dağdelen, "parti içerisinde hiçbir zaman kişisel hırslarımız olmadı. Partili arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bizim makamda gözümüz yok. Biz AK Parti ruhuna sahibiz. Partimiz için çalışıyoruz" dedi.

Haberkale.com Haber Merkezi



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli