Anahtar Kelimeler:

Devlet Adamlarının Gözüyle Atatürk”

Devlet Adamlarının Gözüyle  Atatürk”

Birant'ın Öğrencisi

Kırıkkale Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarih Bölümü tarafından ‘Atatürk’ü Anma Haftası’ dolayısıyla bir program düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Şenol Kantarcı tarafından ‘Yabancı Devlet Adamlarının Gözüyle Atatürk’ konferans verildi. Programda ayrıca Yrd. Doç. Dr. Sıdık Çalık’ın gazete koleksiyonlarından oluşan ‘Cumhuriyet Tarihimizde 10 Kasım Gazeteleri’ serginin açılışı yapıldı.

 
DÜNDAR’A SERT ELEŞTİRİ
Üniversite yerleşkesi Cumhuriyet Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Merkez Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Bölüm Başkanı Rektör Vekili Prof. Dr. İsmail Özçelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Uzun ve Sevim Orkun ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferans öncesinde Yrd. Doç. Dr. Şenol Kantarcı son günlerde tartışılan Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Mustafa’ isimli belgesel filmini eleştiri yağmuruna tuttu.
 
BİRANT’IN ÖĞRENCİSİ
“Yabancı Devlet Adamlarının Gözüyle Atatürk” adlı konferansının büyük bir bölümünde Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı “Mustafa” filmini eleştiren Kantarcı, Dündar’ı Gazeteci ve Haber Sunucusu Mehmet Ali Birant’ın öğrencisi olduğunu belirtti. Kantarcı “Babasının MİT’te çalıştığını ancak faal bir görevi olmadığını biliyoruz. Kalemi harika ve bunu duygulara hitap etmekte iyi kullanıyor. Ancak siyasi anlamda kişiliğini bulamayan, meçhul birisidir. Mustafa filminde olaylara sadece pencereden bakmış”
 
1 SAAT ELEŞTİRİ 5 DK KONFERANS

Kantarcı “Atatürk tanrı yada peygamber değil. Atatürk içimizden birisi ve ağlayabilir. Ancak filmde bir kadın için ağladığı yansıtılmıştır. Atatürk’ün ağladığı birçok hatırayı burada anlatabilirim. Ancak o filmde Atatürk yalnız ve korkak birisi olarak gösterilmiştir. Atatürk ittihatçı bir ekol içerisinde yetişmiştir” dedi. “Yabancı Devlet Adamlarının Gözüyle Atatürk” adlı ve 1 saat 10 dakika süren konferansında 1 saatlik büyük bölümde “Mustafa” filmi ve Can Dündar’ı eleştiren Kantarcı, konferansa ise 10 dakikalık bir zaman dilimi ayırdı. Kantarcı konuşmasının sonunda yabancı devlet adamlarının Atatürk hakkında ki düşüncelerini belirttiği sözleri katılımcılarla paylaştı. Konferansın ardından Yrd. Doç. Dr. Sıddık Çalık’ın hazırladığı “Cumhuriyet Tarihimizde 10 Kasım Gazeteleri” adlı serginin açılışı yapıldı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli