Anahtar Kelimeler:

Verimliliği Artırma Projeleri

Verimliliği Artırma Projeleri

Ülkeler nezdinde dikkat çekmektedir

Milli Prodüktivite Merkezi(MPM) ile Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın işbirliğinde Kırıkkale`de uygulanacak, "Verimliliği Artırma Projesi(VAP)"nin Tanıtımı ve Protokol imzalanması dolayısıyla tören düzenlendi.

 
MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK İŞ SİSTEMLERİNİN YENİDEN TASARLANMASI
Kırıkkale Milli Eğitim İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen tören öncesinde MPM`nin çalışmaları ve bugün gelinen noktada elde edilen sonuçların anlatıldığı bir film gösterimi yapıldı.. Daha sonra törenin açılış konuşmasını yapan MPM Genel Sekreter Yardımcısı Nurettin Peşgircioğlu, Projenin, işletmelerin dış pazarlarda rekabet edebilmelerinin altyapısını hazırlamak üzere verimliliklerinin artırılması, kaynakların etken kullanımının sağlanması, maliyetleri düşürecek iş sistemlerinin yeniden tasarlanması, işletmeler arası rekabetin olumlu yönde kanalize edilmesini mümkün kılacak çalışmalar yapılmasına olanak sağladığını söyledi.  Peşgircioğlu MPM konusunda fazlaca açıklama yapılmasının yerinde olmadığını, çünkü sunulan filimde çalışmaların detaylı biçimde yer aldığını ve ilgililerin yeterli bilgiyi verdiklerini ifade etti.
 
ÇEŞİTLİ ÜLKELER NEZDİNDE DİKKAT ÇEKMEKTEDİR
Proje kapsamında, Kırıkkale iline yönelik çeşitli konularda araştırma faaliyetleri yürütüleceğini anlatan Peşgircioğlu, "Proje ile eğitimler düzenlenecek, danışmanlık hizmetleri sunulacaktır. Bunların yanında ödüllü yarışmalar ve verimlilik ile ilgili konferanslar, paneller ile verimliliğin arttırılması bilincinin yerleştirilmesi için çaba harcanacak," dedi. MPM`nin özel bir yasa ile 1965 yılında kurulduğunu bildiren Peşgircioğlu "MPM özel bir yasa ile 1965 yılında kurulmuştur. Verimlilik projeleri ile toplumun her kemsini bu alanda bilinçlendirmeye yönelik çok amaçlı bir platform olarak çalışmalarını sürdürmekte. Ülkemizin kalkınmasını verimlilik artışlarına dayalı kaynaklarla destekleyici tüm çalışmalara destek olmak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla Tüm yurt genelinde tüm illerde bu yönde çalışma yapmayı planlıyoruz. Tabi ki bir kurum bu kadar geniş bir yelpazede yapacağı çalışmaları tek başına yürütemez onun için bugün buradayız Çalışmalarımız son yıllarda Avrupa da da çeşitli ülkeler nezdinde dikkat çekmektedir" diye konuştu.
 
KIRIKKALE`DE BU POTANSİYEL VAR
MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, ise ülke kalkınmasında bölgesel potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve mevcut kaynakların verimli kullanılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.  Kırıkkale`de sanayi, tarım ve hizmet sektörünün verimlilik artışlarına dayalı olarak geliştirilmesinde kullanılabilecek önemli fırsatlar olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Ünal, proje kapsamında uygulanacak çalışmalardan bahsetti. Ünal "Protokolün imzalanmasının ardından Hazırlık ve Planlama Çalışmaları, Faaliyet Duyurularının Yapılması, Faaliyetlerin Başlaması, Faaliyetlerin Tamamlanması, Sonuç ve Değerlendirme yapılacak. Potansiyelin olduğu yerde proje yapmak kolay çünkü Kırıkkale`de bu potansiyel var" dedi. 
 
 
SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETMEDE BİZLERE ÇOK YARDIMCI OLACAĞINA İNANIYORUZ
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı  (KTSO ) Cemalettin Akdoğan ise, Kırıkkale`deki tüm kesim ve kuruluşların katılım ve desteklerinin sağlanarak verimlilik kültürünün ve bilincinin gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlayıcı çalışmaların yapılarak eğitimlerin verileceğini söyledi. Akdoğan "Verimliliği Artırma Projeleri, illerde MPM, valilik ile ticaret ve sanayi odaları arasında imzalanan işbirliği protokolleri kapsamında yürütülmektedir. Göreve geldiğimizde kendimize bir program hazırladık. Göreve geldiğimizde 81 vilayet içerisinde Şimdide bu programları yavaş, yavaş yapıyoruz. İhracatı geliştirmek için çalışıyoruz MPM ile yapacağımız çalışmalar Kırıkkale`nin öncelikli sorunlarına çözüm üretmede bizlere çok yardımcı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Vali Mustafa Bahrettin Demirer de böylesine geniş alanda hizmet veren merkezlerin var olduğu sürece sorunların daha kolay aşılacağını söyledi. Demirer her ne iş yapılırsa yapılsın öncelikle bilinçli ve donanımlı beyinlerin işbaşında olması geretiğine işaret etti. Bunun için Milli Prodüktivite Merkezi gibi merkezlerin çalışmalasına imkan sağlanmakla olacağını ifade etti. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. MPM`nin Kırıkkale`de çalışmaz yapmasına olanak sağlayacak protokol  Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Cemalettin Akdoğan ve MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal arasında imzalandı ve el sıkışıldı. Ünal, Demirer ve Akdoğan el şıkışıarak hayırnlı olsun temennisinde bulundu. Toplantıya Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, elediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Salim Akça ile birlikte çeşitli dernek, oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, tüccarlarla, esnaflar, sanayiciler ve bazı vatandaşlar katıldı.Bayrak
  


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli